Haber: Dilek Ayvalı

Ödemiş Kent Konseyi adına toplantıya katılan Başkan Mehmet Taşlı toplantı ile ilgili bilgi vererek şunları söyledi, "Dönem sözcümüz Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Temizel ve dönem sekreterimiz ise Menemen Kent Konseyi Başkanı Sebahattin İpektepe oldu. Ödemiş,Menderes,Foça,Menemen,Urla,Aliağa, Gaziemir Kent Konseyi başkanlarının hepsinin katıldığı toplantıda öncelikli gündem Tanışma, Sözcü ve sekreter seçimi, İzmir Kent konseyi seçimi, Kent Konseyi kurulmayan yerlerle diyaloga geçilmesi, Aktif olmayan Kent Konseylerinin desteklenmesi ve toplantı takvimi vb. konular konuşuldu.
Ayrıca Birliğin etkinliğinin artırılması için ayda en az bir defa toplantıların yapılması, İlimizdeki tüm Kent Konseyleri ile diyaloğun birlik beraberlik ilkesiyle ve herkesimi temsil edecek şekilde yapılması gerektiği vurgulandı. Özellikle şehir merkezinde bulunan ilçeler ile devamlı temas halinde bulunulması konusu dile getirildi."

Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, "Kent Konseylerinin içinde bulunduğumuz dönem ve şartlarda ülkemiz için olumlu şeyler yapabileceği, Ülkemizdeki sıkıntıların yanlışlıkların çözümüne katkı koyabileceği, demokrasimizi , birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için bir araç olabileceğini düşünüyoruz. Bu anlamda Kent konseylerinin varlığını önemli buluyoruz. Ama bu kurumların iyi çalışması da gerekiyor. Bunun için Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Meclis ve Çalışma gruplarımız olarak gönüllülük fedakarlık esasıyla çalışmalara devam ediyoruz. Ayrıca üst birliklerimizle dayanışmayı onlara katkı vermeyi önemsiyoruz.Bu amaçla İzmir Kent Konseyleri Birliğinin Yürütme Kurulu seçimine ve ardından toplantısına katıldık. Aynı zamanda ilçelerimiz arasındaki dayanışma ve paylaşımı da artırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi