HABER: DİLEK AYVALI

İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Kadir Çetin'in yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, "Bugün İşgale uğramış, orduları dağıtılmış, bütün tersanelerine girilmiş bir ülke de manda ve himaye kabul edilemez düsturuyla yola çıkan vatanseverlerin emperyalizmin kanlı emellerine dur demek için başlattığı ve sonu zaferle biten bir bağımsızlık savaşından hemen sonra zorlu bir barış antlaşması süreciyle birlikte ortaya koyulan milli iradenin devlet yönetiminde söz sahibi olduğu gündür.

Bugün; hayatını ülkesinin varlığına birliğine adayan bir neslin egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Parolasıyla yola çıkmasının, tüm emperyalist Uluslara karşı Ulusal Kurtuluş mücadelesi vermesinin sonucu Atinin ufkunda güneş gibi doğan Türkiye Cumhuriyeti devletinin 96. Yaş günüdür. 96 yıl sonra aynı şevk ve istekle yine egemenlik kayıtsız şartsız milletindir düsturu ile belleklerimize kazımaktayız. 96 yıllık süreçte ne yazık ki kanla irfanla kurulup çağdaş temeller üzerine yükselen devletimiz, gerek içerden gerekse dışardan türlü saldırılara maruz kalmış gerek Cumhuriyetle gerekse ilkelerimiz olan bağımsızlık, laiklik, çağdaşlık ve halk egemenliği gibi idelerimizden uzaklaştırılmaya hesaplaşılmaya çalışılmıştır.

Bu idelerimizden kimi zaman dış destekli askeri darbelerle kimi zamanda göreve gelen siyasi erklerle uzaklaştırılmaya çalışıldığı bilinmekte toplum mühendisliği denilen olgularla da halkımız kurucu iradeye yabancılaştırılmaktadır. Daha da kötüsü ülkemiz kuruluş felsefesinde yer alan tek dil, tek bayrak, tek millet ülküsünden tarihsel süreç içerisinde ayrıştırılmaya çeşitli kamplaşma unsurları ile tamamen kendi kendine parçalattırılmaya çalışılmıştır. Burada tek amaç Ulusal Kurtuluş savaşı sonucu Lozan’daki kazanımlarımızı hiçe sayarak tekrardan Sevr’i ve Sevr’i imzalayan kukla zihniyeti hortlatmaktır. Günümüzde Ülkemiz söz konusu ayrıştırıcı, etnik ve mezhepsel temelli politikalar sonucunda başkaldırı/ayaklanma provalarının sahneye konulduğu belirsizlik, güvensizlik ve iç çatışma ortamına sürüklenmiştir. En acı olanı da Türk bayraklarını haince yakan, Atatürk heykellerini yıkan, okulları tahrip eden kafalarla pazarlık masasına oturup teröristlerle barış yapma senaryoları ile Türkiye’nin çok şeyler kaybetmesine neden olmakta ve terörist gruplar her geçen gün daha da işi çözümsüzlük aşamasına getirip ülkeyi uçuruma sürüklemektedir. Şu halde yapılması gereken ayrılıkların değil, ortak değerlerin ön plana çıkarılmasıdır. Teröre şimdi karşı çıkılmayacaksa ne zaman çıkılacaktır? Atatürk’e, bayrağa şimdi sahip çıkılmayacaksa ne zaman çıkılacaktır?

Gün bugündür. İYİ Parti olarak Cumhuriyetin temel kazanımlarına genel merkezimizden, üyemize kadar her bireyimizle sahip çıktığımızı ve hayatımız pahasına da olsa sahip çıkacağımızı belirtiyoruz. Bu bağlamda sınırlarını koruma gayesinde olan bir milleti ve onun Bağımsız Cumhuriyetini ekonomik yönden tehdit eden, Sosyal medya aracılığıyla ayar vermeye kalkan mahfilleri de şiddetle kınıyorum.  Gün Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine, milli bütünlüğe, ortak değerlerimize, demokratik, laik, üniter sosyal hukuk devletine kararlılıkla sahip çıkmak, daha çok hukuk ve demokrasi talep etme günüdür. Tüm bunları ulusal birliğimizi güçlendirerek başaracağız ve başarmak zorundayız. Unutulmamalı ki bizler yedi düvelle silahsız elimizde ne varsa canımızı ortaya koyarak nasıl mücadele ettiysek bugün şartlar ne olursa olsun yine aynı azim ve kararlılıkla yine mücadele ederiz. Cumhuriyetin kuruluş felsefesinden yoksun olan hala geçmişin özlemini duyan bireylere diyoruz ki; Ülkemiz feodal, kraliyet veya hanlık yönetilen bir devlet değil, tamamen millet iradesine dayalı bir cumhuriyettir. Bu bağlamda Milli egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna inanan, bu yolda çaba harcayan mesai tüketen herkesin bu özel günü kutlu olsun. Nice Mutlu ve umutlu bayramlara…

Türk Milletinin Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devleti ilkelerine dayanan devleti Türkiye Cumhuriyetinin yaş günü kutlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi