HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Buradaki törene Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem,Ödemiş Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Güler, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Garnizon Komutanı Teğmen Mehmet Ertem, Jandarma Komutanı Mustafa Hüyüktepe, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, AK Parti İlçe Başkanı Şerif Delibalta, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleri ile uğraşanlar Odası Başkanı Hülya Çavuş, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldılar.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İstiklal İlkokulu Müdürü Mustafa Güder yaptı.
Güder, “Okulumuz 12 ilkokul, 2 Anasınıfı, 1 tanede görme engelli Özel eğitim sınıfı olmak üzere 15 derslikli 310 öğrencimizin olduğu ilçe merkezindeki en eski okullardan biridir. İstiklal İlkokulu Cumhuriyetten önce Rum kız lisesi olarak eğitim vermiş, kurtuluş savaşı döneminde de önce yunan karakolu, sonrada Türk karakolu 1923 yılından bu yana da İstiklal İlkokulu olarak devam ediyor.  Okulumuz pek çok değerli büyükler çıkarmıştır. Mesela 4 Belediye Başkanı, sayısız hakim, Savcı, Doktor, Öğretmen ve en önemlisi de vatandaşa millete hayırlı binlerce vatandaş yetiştirmiş bir İlkokuldur. Biz öğretmenler ve yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz. Okulumuzun bu tarihi misyonunu biliyor ve ona yakışır bir eğitim veriyoruz. Tüm çocuklarımızın bayramını kutlarken, bizi bu toprakları vatan yapan Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına Çanakkale şehitlerimize 15 Temmuz şehitlerimize ülkemizin birlik ve beraberliğini için canlarını veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.


Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan uğruna gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98. Yıl dönümüne ulaşmanın heyecanına kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına bir kez daha sevinç ve mutlulukla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ve onun Milletin bağımsızlığını yine Milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Öngörüsüyle yakılan Bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da ve Anadolu’nun dört bir yanına aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Işığını tarifsiz bir tutkuyla, vatanına gönül verenlerin gayretinden, azminden kararlığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharına yaza çevirecek bir dirilişin müjdecisiydi. İşte o diriliş ruhu vatan ve Millet sevgisi, Bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir şana kaldırdı. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberliktedi. Milli mücadeleydi. Kurtuluş Savaşıydı. Ulusal Egemenlikti. Demokrasiydi. Sevgiydi. Kardeşlikti. Barıştı. O büyük günün ardından hür iradesiyle zafere ulaşmış Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı. Hür iradesiyle zafer ve başarıya inanmış bağımsızlık ateşiyle tutuşmuş bir millet birlik ve Beraberlik içinde büyük güçlülüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm Dünya’ya göstermiştir. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilim ve teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 2 Nisan sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir” dedi.





Editör: Haber Merkezi