Ödemiş Belediyesinde çalışan taşeron işçiler, noterden ihtarname çektiler. Ödemiş Belediyesinde çalışan ve yılbaşından sonra yapılan sözleşmeleri yenilenmeyen bazı taşeron işçiler, Noter aracılığı ile Ödemiş Belediyesine ihtarname çektiler.
Ödemiş 3. Noter önünde CHP Eski İlçe Başkanı Mehmet Birlik, Kadın Kolları Başkanı Emine Barut ve bazı CHP'liler de hazır bulundu.
Burada yaptıkları ortak açıklamayı taşeron işçiler adına Handan Esendemir yaptı. Esendemir şunları söyledi, "2010-2014 yıllarında Ödemiş Belediye’sinin çeşitli birimlerinde görev alan taşeron işçileriz. Bugüne kadar bizlere verilen görevlerde işimizi layığı ile yerine getirmeye çalıştık. Ama Mart 2014 seçimlerinden sonra her şey değişti. Görevlerini yapmaya çalışan her arkadaşımızın yerleri değiştirildi. İşlerimizle alakalı olmayan yerlerde görevlendirildik. Aşırı MOBBİNG uygulamalarına rağmen yine de yılmadık, bizlere verilen yeni iş yerlerinde işimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Tabii bazı arkadaşlarımız bu baskılara daha fazla dayanamadılar ve işlerinden ayrılmak zorunda kaldılar. Bu da onlara yetmedi. Ellerine geçen her fırsatta bizleri aşağılamaya devam ettiler. Hakkımızda bize sözlü ve yazılı iletilen bir tutanak olmamasına rağmen yılsonunda (31 Aralık 2014)’ te hepimizin çıkışlarını verdiler. Ben şimdi soruyorum, hiçbir suçu günahı yokken meclis toplantısında birim müdürleri tarafından tutanak tutularak çıkarılan bunca çalışanın bu tutanaklardan haberi yokken işten çıkarılmalarının bedelini biz kimden soracağız. Sayın başkan hiç dürüst davranmıyorsunuz. Ben çıkardım bile diyemiyorsunuz. Bizler bu müdürlerimizle 5 yıldır birlikte çalıştık.
Bu güne kadar hiç problem yaşamadık da, Şimdi mi? Bizden memnun değiller. Buna biz dâhil değil, hiç kimse inanmaz. 2014 seçim öncesi şantiyede yapmış olduğunuz seçim konuşmasında hiç kimsenin işiyle, aşıyla oynamayacağınızı ve taşeron çalışanlarına 300 TL iyileştirme yapacağınız sözünü vermiştiniz. Bu konuşmanızda yerel basında vardı. Ne oldu da kararınız değişti? Siz verdiğiniz sözün bile arkasında duramıyorsunuz. Benim ve arkadaşlarımın sizinle hiçbir kişisel sorunumuz yok. Bir bayan olarak benden istifa etmemi geldiğiniz ilk günden istediniz. İstifa etmeyince de beni Bozdağ mahallesine gönderdiniz. Ve ben benimle ilgisi bile olmayan bir birimde 8 aydır görevimi başarıyla sürdürdüm. Her türlü baskınıza rağmen. Ama buda size yetmedi, en sonunda beklediğiniz an geldi. Bizden, sözleşmelerimizi yenilemeyerek kurtuldunuz. Bizler insanız ve bize verilen görev ne ise onu yapmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız. Çünkü bizler Ödemişli’yiz, halkımız için varız. Soruyorum size bu kadar ihtiyacı olan ve hiçbir siyasi amaç gütmeden çalışan bu çocuklardan ve ailelerinden ne istediniz? Onların umutları ve hayallerini ellerinden aldınız. Umarım, huzur içinde başınızı yastığa koyabiliyorsunuzdur. Bizler Allah’ın adaletine inanan insanlarız. Size hakkımızı helal etmiyoruz". 

Haber: Gamze ONAN

Editör: Haber Merkezi