HABER: AHMET ŞENKİ

2 yıllık stajyer şartının getirildiği ehliyet alımları hakkında bilgiler veren Ege Sürücü Kursları Tire Şubesi Müdürü Sema Nesil, 2 yıllık stajyer şartı ile birlikte ehliyet alacaklara 75 ceza puanı hakkı tanınarak resmi gazetede yayımlandığını söyledi.

Yayımlanan yeni yönetmelik sürücü kurslarına ilk defa başvuracaklarla ilgili, ilk defa başvuruda bulunacak sürücü adayları için stajyerlik şartı ile birlikte ceza puanı uygulaması getirildi. Yazılı sınav ve direksiyon eğitimde başarılı olan kursiyerler 2 yıl süre ile stajyer sayılacak. Sürücü adaylarının ise bu süre içerisinde 75 ceza puanını almaması gerekiyor. Bu sürede ceza puanını dolduran adayların geçici olarak aldıkları ehliyetler iptal edilecek. Böylelikle tekrar ehliyet almak isteyen sürücü adayı yeniden sürücü kursuna başvuruda bulunacak.

Stajyer sürücü kavramı 2016 itibariyle uygulanmaya başlanacak.  Stajyer sürücü olmadan ehliyet almaya hak kazanmak için 10 Eylül tarihine kadar ehliyet kurslarına kayıt yaptırarak 10 Ekim tarihindeki ehliyet sınavına girmek gerekiyor. 10 Ekimdeki sınava girmeyenler daha sonra ehliyet için başvurmaları durumunda stajyer sürücü olarak direksiyon başına oturacaklar.

EGE SÜRÜ KURSLARININ HEDEFİ TRAFİKTE GÜVENLİ ARAÇ KULLANMAYI ÖĞRETMEK

1987 yılında Mahmut Bahçıvan tarafından kurulan Ege Sürücü Kursları 17 şubesi ile sizlere hizmet vermektedir. Aile şirketi olarak kurumsal olan Ege Sürücü Kursları’nın işletmeciliğini ise yaklaşık olarak 7 yıldır Mahmut Bahçıvan’dan yeğenine geçen Sema Nesil yapmaktadır.

Nitelikli eğitmenleri, tekniğin bütün olanakları ile donatılmış dershaneleri, kaliteli ve güvenli araçları ile tüm öğrencilere en yüksek kalitede hizmet ve eğitim vermeye devam etmekte olan Ege Sürücü Kursları’nın başlıca hedeflerinden biri ise trafikte güvenli araç kullanmayı öğretmektir.

Ege Sürücü Kursları şubeleri arasında Tire’de de bulunmaktadır.17 kişilik uzman kadroya sahiptir.

A2 Sınıf Ehliyeti, B Sınıf Ehliyet, D Sınıf Ehliyet, H Sınıf Ehliyet, E Sınıf Ehliyet ve SRC Belgelerini Ege Sürücü Kurslarında eğitimleri tamamlayıp bu ehliyet sınıflarını almaya hak kazanabilirsiniz.

 

 

Editör: Haber Merkezi