Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği "öfke kontrolü becerileri kazandırma" semineri Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.
6291 sayılı yasa kapsamında salıverilen hükümlülere, daha önceden planlanmış olan eğitim programları çerçevesinde "öfke kontrol becerileri kazandırma" konulu seminer Ödemiş İlköğretim Okulu rehber öğretmeni uzman psikolog Aktan Sığırcı tarafından verildi. Seminere Denetimli Serbestlikten Sorumlu ve Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tanrıöven, Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan, Sosyal Aktivite, Bilim, Eğitim, Kültür, Dayanışma Derneği (SABER) Başkanı Ramazan Göçen, yazar Huriye Saraç, Kaymakçı ilköğretim Okulu rehber öğretmeni Dündar Korkmaz, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) rehber öğretmeni Ümmühan Şener, denetimli serbestlik personeli ve 50 hükümlü katıldı.
ÖFKE KONTROLÜNÜ ANLATTI
Seminerde uzman psikolog Aktan Sığırcı, "Öfke, insani, doğal ve evrensel bir davranış biçimidir. Herkes, çeşitli istenilmeyen durumlar karşısında öfkelenebilir. Önemli olan öfkelendiğimizde zararı kendimize dokunacak fiziksel davranışlardan uzak durmaktır. Öfke anında onu kontrol altına alabilmek için çeşitli yöntemler vardır. Diyafram nefes kontrolü, ortam değişikliği gibi duruma uygun yöntemlerden birini uygulayarak öfkemizi kontrol altına almamız gerekir" dedi.
Seminere katılan hükümlülerin katılımlarıyla renklenen seminer, sorulan soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.
TANRIÖVEN, “İŞE YARAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Denetimli Serbestlikten Sorumlu ve Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tanrıöven ise, "Bu seminerin verimli olduğunu düşünüyorum. Öfke kontrol altına alınması zor bir duygudur. Seminerde anlatılan öfkeyi kontrol altına alma yöntemlerini uygulamanın işe yarayacağını düşünüyorum. Ayrıca hem ben hem Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak sizinle beraberiz. Sorunlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz" şeklinde konuştu.
SARAÇ, “ÇOK ÇALIŞIN, HAYATA KÜSMEYİN”
Seminerde ayrıca yazar Huriye Saraç, 82 yıllık yaşamında başından geçenleri paylaştı. Hayatta karşılaşılan zorluklardan yılmamak gerektiğini, onlarla mücadele ederek hayata tutunmak gerektiğini söyledi. Özellikle insanların mesleklerine sahip çıkıp, çalışmaları gerektiğini söyleyen Saraç, “Her şey bizi terkeder ama mesleğimiz bizi terketmez. Yaşça hepinizin annesi sayılırım, size tavsiyem çok çalışın, hayata küsmeyin azimle mesleğinize sarılın, başarının sırrı budur” dedi.
Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan da eğitim planlamaları çerçevesinde ayarlanan seminerlerin ilki olan "Öfke Kontrolü" seminerine katılanlara teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi