HABER:DİLEK AYVALI

Konferans ve Fuar kapsamında Sağlık Bilişimi, Dijital Hastane, Sağlıkta Akıllı Sistemler ve Teknolojilerİ, E-Sağlık ve Siber Güvenlik alanlarındaki ileri uygulamalar katılımcılara tanıtılacak.

25 Ekim günü  T.C Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımıyla düzenlenecek ödül töreninde ise 2017 ve 2018 yıllarında gösterdikleri gelişme ve başarılarla HIMSS EMRAM derecelendirmelerinde seviye  6 ve 7‘ye hak kazanan 165 hastanenin yöneticileri ve il müdürlerinin ödülleri, bakan Fahrettin Koca ve HIMSS yöneticileri tarafından verilecek. Tire Devlet Hastanesi de Türkiye’deki seviye 7 ye sahip tek hastane olarak özel ödüle layık görülen kurumlar arasında yer alacak.

HİMSS EMRAM kriterleri kapsamında Avrupa’da  seviye 7’yi hak eden sadece 4 hastane bulunmakta. Bunlardan ikisi Hollanda’da yer alırken, biri Portekiz’de diğeri de geçtiğimiz süreçte seviye 7’yi almaya hak kazanarak büyük bir başarıya imza atan Tire Devlet Hastanesi.

Tire Devlet Hastanesi   

Türkiye'de Tek Avrupa'da 4 Hastane Arasında  

Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali, HİMSS 2018 Eurasia EMRAM Eğitim Konferansı ve Sağlık Bilişimi Fuarı hakkında yaptığı açıklamada, “ Önceki yıllarda Himss Türkiye olarak bu önemli organizasyon bu yıldan itibaren Himss Eurasia ismiyle Avrupa ve Asya ülkelerini içine alan dünya çapında  çok önemli büyük bir buluşmaya dönüşmüş durumda. Bu organizasyonda Himss Emram kriterleri kapsamında Tire Devlet Hastanesi olarak seviye 7’yi hak edebilmiş Türkiye’deki tek hastane olmaktan bu kapsamda Himss Eurasia 2018 organizasyonunda Seviye 7 ödülü alacak olmamızdan dolayı tüm Tireliler adına gurur duyuyoruz.  Bu statüde Avrupa’da sadece 4 hastane bulunuyor. Bu bakımda hastanemiz Türkiye’nin gözbebeği konumunda. Geçtiğimiz süreçte yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce hastane Tire Devlet Hastanesinin bu başarısını örnek almak için kurumumuzu ziyaret ederek dijital hastane olma ve Himss Emram Seviye 7’yi hak etme sürecimizde yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.”dedi.

Türkiye’de Himss Emram kriterleri kapsamında Seviye 6’yı hak etmiş 164 hastanenin bulunduğunu ifade eden Başhekim Fatih Hayali, “Ülkemizdeki bu hastanelerin tümü önümüzdeki süreçte bizim sahip olmuş olduğumuz Seviye 7’yi hak edebilmek için çalışmalarını sürdürecekler. Sağlık Bakanlığımız vatandaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti vermek için atılan bu adımlar kapsamında Tire Devlet Hastanemizi diğer hastaneler için bir model konumunda ele almaktadır. Bu başarı öykümüzde tüm ekip arkadaşlarımıza ve hemşehrilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Amacımız bundan böylede sağlık sektöründe sağlık bilişimi , akıllı sistemler ve dijital hastane konusundaki gelişmeleri takip ederek hastanemizde uygulamaya koymak olacak.”şeklinde konuştu.

Konferansda Tire Devlet Hastanesi Özel Oturumda 

Dijital Hastane Anlatılacak 

Kısa Adı HİMSS olan (Healthcare Information and Management Systems Society - Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) ve HİMSS EMRAM (Elektronik Tıbbi Kayıt Uyum Modeli) kriterleri kapsamında Türkiye’de seviyesi 6 olan 164 hastane bulunurken, Tire Devlet Hastanesi ülke genelinde seviye 7’yi hak eden tek hastane olması bakımından HİMSS 2018 Eurasia’nın yıldızlaşan kurumu olarak göz dolduruyor. Tire Devlet Hastanesi bu konumu ile konferansın 2. Günü “Nasıl Seviye 7 Olunur” konulu oturumda 5 sunum ile tek başına Dijital hastane kavramını anlatacak.

Konferansta Tire Devlet Hastanesi’nin tek başına sunacağı oturum kapsamında Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali “Dijital Hastane Süreci Nereden Başlasak” konulu sunumunu yaparken, yine Tire Devlet hastanesi adına başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Elif Özkan “Dijital hastanede Tıbbi malzeme yönetim sistemi”, Başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Özgür Bolat “”Hekim klinik karar destek uygulamları”, sağlık hizmetleri müdürü Hemşire Fatoş Yürürdurmaz “Hemşire klinik karar destek ve hemşirelik bakım hizmetleri” ve Baş eczacı Ecz. Zehra Eraltuğ da “Kapalı döngü ilaç yönetim sistemi” konulu sunumlarını yapacaklar.

Üç gün boyunca sürecek HIMSS 2018 Eurasia konferansları kapsamında Türkiye’nin yanısıra Amerika, Almanya, Fransa, İsveç, İngiltere, İtalya, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Avrupa ve Asya ülkelerinden yaklaşık 450 delegasyon katılacak.

Editör: Haber Merkezi