HABER: NAZİF HARUPÇU


İzmir Valiliği Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verileri kapsamında sıcak hava dalgasının Bölgemizde etkili olacağını duyurdu.

İzmir ve Ege Bölgesinde sıcak hava dalgasının etkisini artırarak bu hafta da devam edeceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının İzmir’de 38, Manisa’da 41, Aydın’da 42, Balıkesir’de 37, Çanakkale’de 35 dereceye ulaşması bekleniyor.

Valilikçe yapılan uyarıda, Vatandaşlarımızın sıcak havadan ve güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca güneşten korunmaları, gölgede bulunmaları ve zorunlu olmadıkça 10:00 - 16:00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları tavsiye olunur ifadeleri yer aldı.

Küçük Menderes havzasında da sıcak hava etkisini artırarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporları da şu şekilde açıklandı,

Çarşamba günü Ödemiş 40, Kiraz 38. Beydağ 38, Tire 38, Bayındır 39, Selçuk 36, Torbalı 39 derece,

Perşembe günü hava sıcaklıkları ilçelerde aynı derecelerde seyrederken, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise havzamızda 3 gün boyunca yağışlı hava dalgası etkisini sürdürmesi bekleniyor.  Sıcaklık değerlerin de pek düşüş yaşanmayacağı tahminler arasında.

Yağışların Cuma Cumartesi ve Pazar günü Ödemiş, Tire ve Bayındır ilçelerinde sağanak yağış, Beydağ ve Kiraz ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Yağış alan ilçelerde sıcaklıklarda 1-2 derecelik düşüş bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi