NAZİF HARUPÇU

 Ödemiş Halk Eğitim merkezi, Cumhuriyet Ortaokulu, İnönü İlkokulu, Çapazızade ilkokulu öğrenci velilerinden oluşan ve hayatlarında hiç tiyatro seyretmemiş ekibin 2 ayda hazırlanarak sahneye koydukları, Köleleri Tarafından Şehit Edilen Ümmü Varaka (radıyallahu anha)’nın hayatını konu alan “Şehide” adlı oyun önceki gün akşam Belediye hizmet binası büyük salonda sahnelendi.
Senaryosunu yazan Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ali Gül, İnönü İlkokulu Müdürü Ayşe Soysal ve Koordinatörlüğünü yapan Halk Eğitim merkezi müdürü Yunus Ergin’in desteği ile oyun hazırlandı.
İlk sınavlarını öğrenci velilerine veren tiyatro ekibi, tam not aldılar.
Tiyatroya Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir, Kadın Kolları Başkanı Serpil Duman ve çok sayıda davetli ile öğrenci velileri katıldı.
Senaryo yazarı ve oyunu yöneten Ali Gül, “Bu oyun Halk Eğitim çatısı altında öğrenci velileri ile tertiplendi.
Ben şunu söylemek istiyorum, Çocuklarınıza 8 yıl değil, 80 yıl eğitim verseniz, içinde dini eğitim yoksa bir yanı eksik kalır. İslam aleminde örnek alacağımız insanlar var ki; yeter ki biz onlara bakabilelim. Çocuklarımıza öğreteceğimiz çok şey var. Çocuklarımıza vermemiz gereken eğitim önce annelerden başlar. Onlar ileri de toplum için çalışacaklardır. Yoksa devletine, milletine hayırlı evlat yetiştirmemiz yoksa zor. Ümmü Varaka da örnek alacağımız sahabeden birisidir” dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin, “Okullarımızın işbirliği ile güzel bir oyun sahnelendi. Daha iyi oyunlar çıkacak. 3 Okulun ortak çalışması ve tamamen velilerden oluşması ve oyuncuların tamamı hayatlarında tiyatro izlememiş insanlar bugün burada başarılı tiyatro oynuyorlar.
Bu oyunu talep edilen her yerde oynayacağız” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi