HABER: AYŞE AKYÜZ



Havza Plat üyeleri, uzun süreden beri Ödemiş’te yapılmak istenen Altın Maddemi arama çalışmalarına karşı çetin bir mücadele veriyorlar. Ara ara Ödemiş Öğretmenevinde toplanarak izlenecek yol çalışmalarıyla ilgili olarak toplanan Havza Plat üyeleri en son Ödemiş Perşembe Pazarı Sosyal tesislerinde yapılan “Altına Hayır Şenliği” ile 5 Mart tarihinde yapılacak toplantı iptal edilmişti. Şimdi ise yeni Havza Plat üyeleri Bozdağlarda kurulması planlanan 4 adet madden ocağına karşı bil bilinçlendirme oluşturuyorlar.

Konuyla ilgili olarak yerel gazetelerde destek beklediklerini belirten Havza Plat üyeleri Ömer Akşahan, Elvan Boz, Erdem Boyacı, Mehmet Taşlı, Ümran Akça Ateş, Tayfun Bengi, Tuncay Ünsal gazetemiz köşe yazarı Rıfat Gürevin, İmtiyaz Sahibi Hatice Çavdar, Sorumlu Yazı işleri Müdürü Dilek Acar Özdemir ile sohbet ederek konuyla ilgili destek istediler.

Toplumsal duyarlılığı artırmak ve sivil toplum kurum ve kuruluşlarını ziyaretlerini sürdürdüklerini belirten Havza Plat Üyesi Mehmet Taşlı ; “Bozdağlarda kurulması düşünülen 4 tane madden ocağı başvurusu ÇED başlangıcı için halkın bilgilendirmesi ve rızası toplantısının ikincisi için tarih bildirilmiş yer bildirilmemiştir.5 Mart tarihinde yapmak istedikleri toplantı, Ödemiş Halkının ve Belediyenin tepkisi sayesinde iptal edilmişti. İkincisi yapılmaya çalışılan toplantıyı iptal ettirmek için, Küçükmenderes Havzası tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu üyeleri olarak toplumsal duyarlılığı artırmak için tüm sivil toplum kurum ve temsilcileri ile diyalog kurarak, konunun aydınlanmasını sağlıyoruz. Bu amaçla 19 Nisan Pazar günü Ödemiş Göland Restoruant “Altın Biziz ”kahvaltısı etkinliği düzenledik. Düzenlenen kahvaltıda konuyla ilgili olarak teknik, hukuki sunum yapılacaktır.”

Editör: Haber Merkezi