Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftaya dair hava durumu  tahminlerini yayımladı. Yayınlanan tahminlere göre yarın yurdun batısını etkisi altına alacak yağışlar salı günü kuvvetini artıracak.

Haftalık hava durumu tahmin raporuna göre İzmir’de bugün akşam saatlerinde başlaması beklenen yağışlı havanın Salı günü kuvvetli sağanak yağışa dönmesi bekleniyor. Yağışlı havanın Çarşamba günü yerini çok bulutlu havaya bırakacak. Perşembe gününden itibaren ise güneşin yüzünü göstermesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Hava sıcaklığında ise düşüş bekleniyor. Pazartesi günü en yüksek sıcaklığın 15 derece olması beklenirken Salı günü 11’e Çarşamba gününe kadar ise 10 derecelere kadar düşeceği tahmin ediliyor. Perşembe gününden itibaren hava sıcaklarında artış bekleniyor.

EGE

Pazartesi günü kıyı Ege illerinde başlayacak olan yağışlı havanın Salı günü tüm Ege’ye yayılması bekleniyor. Salı ve Çarşamba günü iç Ege illerinde yağışların yer yer kar ve karla karışık yağmura döneceği de tahmin ediliyor. Öte yandan rüzgar bugün zamanla güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40 - 70 km / saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi