İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur Ödemiş’te, “Türkiye’nin Çıkış Yolu” isimli konferansta Ödemiş halkıyla buluştu. Ödemiş Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen konferansa yüzlerce Ödemişli katıldı.

Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Uğur, “Ödemiş’te, Kuvayi Milliye hareketinin ilk başladığı topraklarda, düşmana ilk kurşunun sıkan bu toprakların yiğit insanlarının arasında olmaktan gururluyum” diyerek konuşmasına başladı.

Güneydoğu’da esnaf kepenklerini açamıyor

Uğur konuşmasında 2015 seçimlerinden Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki son duruma kadar birçok konuya değindi. Güneydoğu’dan gelen bilgileri dinleyicilerle paylaşan Uğur,  “Oradaki Mehmetçik dostlarımın söylediği şudur: ‘PKK’yı görüyoruz ancak operasyon emri bize gelmiyor. PKK’ya artık operasyon yapılmamaktadır’ Bölgedeki Kürt kökenli vatandaşlarımızın hepsi mi PKK’lı, asla böyle düşünmeyin. Biliyorsunuz, Ergenekon denilen davadan dolayı Silivri zindanlarında esir kaldım. Orada ziyaretime gelen Kürt kökenli arkadaşlarım oldu. Emperyalistler baktılar ki Kürt Türk kavgası olmuyor, bu sefer bilindik yöntem Alevi Sünni kavgası olabilir mi hayalini kurdular. Bugün Diyarbakır’da esnaf dostlarımız arıyor söylüyor; ‘Kepenklerimizi açamıyor iş yapamıyoruz. Ödenecek senetlerimizi ödeyemiyoruz. Polis’e jandarmaya gidiyoruz bir şey yapamıyorlar’” dedi.

“Türk Milleti’nin altından kalkamayacağı hiçbir şey yok”

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan bahseden Uğur, Türk Milleti’nin altından kalkamayacağı hiçbir şey olmadığını vurguladı. Uğur, “Bugün doğuda Kürdistan kurulmak istenirken, batıda ise cumhuriyetin yok edilmesi ve bir din devleti kurulmak isteniyor. Dinimize laf yok ancak bunu istismar edenler ortadadır. 1 ay önce Yüksekova’da 3 askerimizin kafasına sıkılarak şehit edilmiştir. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da bir astsubayımız eşiyle beraber çarşıya çıktığında şehit edilmiştir. Bu yapılanların hesabının sorulmayacağını zannediyorlar, tek tek soracağız. Sınırlarımız da kevgire dönmüş durumda. 1910’da işgal vardı, bugün de işgal var. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu milletin damarını buldu ve mücadele etti. Bugün biz de aynı damarı bulup mücadele etmeliyiz. Kahramanmaraş’ta Yüzbaşı rütbesi ile görev yaparken PKK tarafından pusuya düşürüldük ve 2 askerim kucağımda şehit oldu. Şehitlerimizi ailelerine teslim ederken dayanamadım ağladım. Bir şehidimizin babası ‘Komutan kaldır başını. Senin ağlamaya hakkın yok. Git, oğlumun kanını yerde koyma. Vatan için gerekirse ikinci oğlumu da feda ederim’ dedi. Böyle bir millet ile neler yapılmaz” diye konuştu.

 “Üreticiye sahip çıkmak bizim görevimiz”

Türkiye’de tarımın bittiğine, üreticinin zor durumda kaldığını vurgu yapan Uğur, “Bugün efeler diyarı Ödemiş’teyiz. Kırsal kesim çöküntü altında. Ama bakıyorsunuz ülkeyi bölmek isteyenler en çok kırsal alandaki insanlarımızdan oy alıyorlar. Benim de dedem çiftçi, babam ise hayvancılıkla uğraşmaktaydı. Köylümüzü, çiftçimizi, hayvancımızı mevcut iktidar her anlamda, bankalar ipotekler aracılığı ile bağlamış durumda. Ülkemiz çiftçi memleketi olduğuna göre çiftçimize, üreticimize sahip çıkmak onu refaha erdirmek de bizim görevimizdir” dedi.

“Tc’nin, Andımız’ın kaldırılmasına meydanlarda İşçi Partisi karşı çıktı”

Cezaevi’nde ülkenin durumunu derinlemesine değerlendirme şansı bulduğunu belirten Uğur, “T.C.’nin kaldırılmasına, Andımız’ın kaldırılmasına, vatanseverlerin teker teker içeri atılmasına meydanlarda, mahkeme önlerinde hep İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri sahip çıktı. Bunun için İşçi Partisi’ne üyeliğimi düşünmeden gerçekleştirdim. Bizler muhalefetteki boşluğu doldurmak için değil iktidar olmak için geliyoruz” şeklinde konuştu.

“Bugün Altı Oku İşçi Partisi taşımaktadır”

Uğur konuşmasında 2015 seçimlerine de değindi: “Şu an 2015 genel seçimi köprüden önceki son çıkıştır. İç karışıklık için pilot bölge İzmir seçilmiştir. Bu bir istihbarat bilgidir neden mi çünkü İzmir’de Atatürkçü damar vardır. CHP ise bugün Atatürk’ün altı okunu taşıyamamaktadır. CHP hepimizin CHP’sidir ancak Atatürk’ün altı okunu bugün İşçi Partisi taşımaktadır. İşçi Partisi iktidar olduktan 6 ay sonra bu ülkede karışıklık, kavga olmayacaktır. Devletin üniter yapısı yerine getirilecektir. Terör diye bir şey ülkemizde olmayacak kalmayacaktır”

Katılımcılardan gelen Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili soruları yanıtlayan Uğur, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dünyadaki en güçlü ordulardan biri olduğunu, her ne kadar uğraşılsa da üç beş adam yüzünden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değişmeyeceğini belirterek, katılımcılardan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sonuna kadar güvenmelerini istedi. Uğur, soruların ardından kitaplarını imzaladı.

Konferans sonrasında içlerinde Birgi Üçkonak Köyü’nün emekli imamı Hüseyin Yıldız ve Hasan Atilla Uğur’un askerlerinden Tamer Tamkan’ın da bulunduğu yurttaşlar İşçi Partisi’ne üye oldu. Hasan Atilla Uğur’un askeri Tamer Tamkan, “Ben vatan sevgisini, bayrak sevgisini asker ocağında komutanımdan öğrendim” dedi.

Editör: Haber Merkezi