Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir 1 Eylül Dünya Barış Günü için bir basın açıklaması yayınladı. Demir’in yapmış olduğu basın açıklaması; “Nasıl ki nefes almaya, suya ve toprağa ihtiyacımız varsa Dünya'da barışa, birlik ve beraberliğe de aynı ehemmiyete ihtiyacımız vardır.

Gerek ülkemizde, gerekse Suriye, Mısır, Filistin'de her zamankinden çok daha önemli zaman dilimlerinden geçtiğimiz bugünlerde, barışa daha çok ihtiyaç duyduğumuz anda 1 Eylül Dünya Barış gününü kutluyoruz.

İnsanlığın huzur, güven ve barış içinde yaşayabilmesi için savaşların bir an evvel son bulması, kan ve gözyaşlarının dinmesi gerekir. Kan ve gözyaşının olduğu yerde barış ve huzurdan bahsedilemez. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan huzursuzlukların, savaşların tek çaresi barıştır.

Bütün insanlığın ortak ideali olan barış, kardeşlik ve huzur dolu yarınlara ulaşmak için, herkes bir kez daha düşünüp elinden gelenin fazlasını yapmaya kendini zorlamalıdır.

Gelecek nesillere daha güzel bir dünya, daha güzel yarınlar bırakmak adına dilimiz, dinimiz ve inancımız ne olursa olsun hepimiz buna mecburuz.

Bu duygu ve düşüncelerle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün tüm insanlığa ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi