HABER: GAMZE ONAN

Dün Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in Meclis Üyeleri ile birlikte gitmiş oldukları Ödemiş Çöp Transfer Tesisi’nde Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri Mustafa Güldürür, Nazan Dönmez ve Özkan Akgün arasında tartışma yaşanmıştı.

Yaşanan tartışmaları dinlediğini ve bu sorunun bu şekilde çözülemeyeceğini bu sorunun Ödemiş için büyük önemi olduğunu ifade eden Ödemiş Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Ceyhun Kınlı, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Ödemiş’in en büyük sorunlarından biri olan çöp deponi alanı sorununun biran önce çözülmesini istiyoruz. Orada biriken çöpler halk sağlığını tehdit ediyor.”

“Görev Büyükşehir Belediyesi’nin”

Kınlı, “Burada yapılması gereken işleri yapacak olan yer Büyükşehir Belediyesi’dir. Yeni bir tesis mi açılacak, çöpler bulunduğu yerden taşınacak mı ne yapılacaksa biran önce yapılarak Ödemiş halkının mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Tartışmaktan ziyade çözüm olan taraf olma düşünceyiz. Baktığımızda Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Parti’li bu durumda Ödemiş’te bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyelerinin konu ile ilgili büyükşehire bir bilgi vermeleri ve sorunun çözümü konusunda baskı kurmaları gerekiyor. Sanki ortada bir cenaze var kim kaldıracak diye o ona atıyor o ona, yine söylüyorum buradaki görev İzmir Büyükşehir Belediyesi’nindir.”

Editör: Haber Merkezi