Tolga KIZGIN/YERELGÜÇ
 - 
Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren “Gönüllü Yaşam Sevinci” biriminde, belediye sınırları içinde yaşayan sosyal yardımlardan yararlanma hakkına sahip bulunan kimselere gıda, giyecek, temizlik, eğitim malzemesi ve kırtasiye, ev eşyası, beyaz eşya, mutfak eşyası, mobilya, elektronik, gibi ayni yardımlar yapılıyor. İhtiyaç sahiplerine yönelik hizmet veren Gönüllü Yaşam Sevinç Birimi kurulmuş olduğu 2006 yılından bu yana, Ödemiş sınırları içerisinde ki ihtiyaç sahibi kişilerin yardımına koşuyor. Geçtiğimiz aylarda yaşanan Kaymakçı sel felaketi nedeniyle, birçok sel mağduruna yardım elini uzatan birimin eşya stokları neredeyse tükendi.

2015’te 1200 kişiye yardım

Konu ile ilgili olarak Ödemiş Gönüllü Yaşam Sevinç Birimi Müdürü Mehtap Çil, vatandaşlara duyarlı olmaları için çağrıda bulundu. Birimde, 2015 yılı içerisinde yaklaşık olarak ihtiyaç sahibi 1200 kişiye kıyafet, mobilya, nişanlık, gelinlik, çeyiz eşyası, damatlık, sünnetlik, soba, elektronik eşya gibi yardımlarda bulunuldu.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çil şöyle konuştu:

“2015 yılında, 1200 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza, Gönüllü Yaşam Sevinç Birimi olarak ulaştık. Geçtiğimiz aylarda, Kaymakçı ve Çaylı Mahallelerimizde yaşanan sel felaketi nedeniyle, mağdur olan vatandaşlarımızın imdadına anında yetiştik. Yaşanılan felaket nedeniyle elimizde ki mobilya ve eşya stoklarımızı tükettik. Şuan birimimizde eşya ihtiyaçlarımız arttı. Bununla ilgili olarak Ödemişli hemşerilerimizden duyarlı olmalarını bekliyoruz.”

En önemlisi tekerlekli sandalye

“Sokaklarda, çöp konteynırlarının yanına bırakılan, eşyalar ihtiyaç sahibi kişiler için çok önem taşıyabiliyor. Bu yüzden, kullanmadığımız, ihtiyacımız olmayan eşyaları çöp konteynırlarına değil, birimimize bağışta bulunmalarını vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Bunun yanı sıra, vatandaşlarımızın en çok özellikle engelli vatandaşlarımızın en büyük ihtiyacı olan tekerlekli sandalye bağışları şuan birimimizin en önemli ihtiyaçları arasında.”

“Unutulmayalım ki, ihtiyaç duyulmayan eşyalar, başkasının hayatında büyük ihtiyaç olabilir.”

Gönüllü Yaşam Sevinç Birimi’nin işleyişi ile ilgili olarak bilgi veren Mehtap Çil, “Birimize gelen dilekçeleri, 1 aylık bir süreçte, yasal olarak cevaplandırmak zorundayız. Birimimizde, Perşembe ve Cuma günleri görevlilerimiz tarafından vatandaşlarımızın bağışları evlerine kadar gidilip alınıyor. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri ise, ihtiyaç sahipleri daha önceden verdiğimiz kartlarla gelip ihtiyacı olan eşyaları alıyorlar. İhtiyaç sahibi kişiler, ikametgâhları ve fakirlik yerleşim belgeleri ile ya da bir dilekçe ile bize başvuruda bulunuyorlar. Yapılan tespitlerin ardından, ihtiyaçlarına kavuşuyorlar. Unutulmayalım ki ihtiyaç duyulmayan eşyalar, başkasının hayatında büyük ihtiyaç olabilir.”

Çil ayrıca, “Evde kullanılmayan eşyalarını Gönüllü Yaşam Sevinci biriminde değerlendirmek isteyen hayırsever vatandaşlar, 544 20 30 numaralı telefonla görevlilere ulaşarak, evlerindeki eşyalarını aldırabilirler” sözleriyle duyarlı vatandaşlara bağış çağrısında bulundu.  

 

Editör: Haber Merkezi