YÜKSEL BALCI

Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan otel binasının yerine Cino Turizm & İnşaat tarafından 74 odalı bir otel inşa edilirken otel bundan böyle Lake Otel adıyla hizmet verecek.

Daha önce belde belediyesine ait iken Bütünşehir Yasası ile Ödemiş Belediyesi’ne geçen Gölcük Otelin uzun yıllar hizmet veren binasının yenilenmesi için  "esaslı tadilat karşılığı uzun süreli kiralama, işletme modeli” ile geçen sene ihale düzenlendi. Oteli, 19 yıl 2 ay süreyle işletecek Cino Turizm ve İnşaat ihale sonrası geçen yıl çalışmalara başlarken otelin depreme dayanıksız olduğunun anlaşılması sonrası bina tamamen yıkılarak yeni bir temel kazıldı. 310 adet kazığın kullanıldığı zemin hazırlığı sonrası törenle temel atıldı.

Gölcük Gölü’nün kıyısında yapılan törene Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Askerlik Şube Başkanı Per. Asteğmen Mustafa Beytaş, önceki dönem belediye başkanları Mahmut Badem ve Bekir Keskin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Cumhur Şener, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Esnaf Odası Başkanı Hülya Çavuş, Ödemiş Şoförler Odası Başkanı Tahir Silay, Ödemiş Sarraflar Odası Başkanı Şerif Naz, Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve Gölcük halkı katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan ardından törende Ödemiş Belediyesi halkoyunları ekibi karma zeybek gösterisi sergiledi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş törende yaptığı konuşmada, "Ödemiş'in üç çekim merkezinden birisi Gölcük. Bugün çalışmalarına önceki dönem başlanan otel için buradayız. Temeli atmak bize nasip oldu. Başlangıcından bugüne emek veren, tüm çalışan arkadaşlarımıza, kararda emeği olan arkadaşlarımıza ve başkanımıza teşekkür ederim. Burada bir otelimiz vardı. Onun yenilenmesi gerekiyordu. Gerçekten temeline bakıldığı zaman oldukça zordu. 5 günde yıkılır denilen yer bir günde yıkıldı. Temel diye adeta bir şey olmadığı ortaya çıktı. 310 çakılarak zeminde hiçbir kaya olmadan onun üzerinde bu bina yapılacak. Çok yüksek bir bina değil ama zemin açısından bu çok önemliydi. Dileriz ki yine eksiksiz olarak açılışında buluşalım. Bu otel bu üç çekim merkezi Birgi-Bozdağ ve Gölcük'ün gerdanlığı olacak" dedi.

Bozdağ Kayak Merkezi için Orman Bölge Müdürlüğü'nün çıkacağı "Çığ önleme projesi" ihalesinin beklendiğini ifade eden Eriş, bölgenin uzun zamandır beklediği Ödemiş-Gölcük-Bozdağ teleferik projesinin yeniden gündemde olduğunu açıkladı. Eriş, "Bekir Başkanımızın elinde 1958'ten kalma bir broşür var, teleferik projesi düşüncesi ile ilgili. Biz de 1994 yılında seçim bildirimize almıştık. Geçen hafta İzmir'de yaptığımız toplantıda bu projeyi Tunç Soyer başkanımızla paylaştık. Birgi'den buraya veya Gölcük'ten buraya ikili bir çıkış ve Bozdağ'dan da zirveye bir çıkış olarak düşündük. İnşallah o gerdanlıklar süslerler bölgemizi. Gölcük var olan güzelliğini daha da anlamlandırır. Turistik zenginlik daha da artmış olur" dedi.

Cino İnşaat ve Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Güney Cino da "Bugün temelini atacağımız otelin Ödemiş'e ve göz kamaştırıcı doğası ile Gölcük Mahallemize turizm açısından çok olumlu bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Gölcük Yaylamıza ve bütün halkımıza hayırlı olmasını dileriz" dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, önceki dönem belediye başkanları Mahmut Badem ve Bekir Keskin ve davetlilerle birlikte 74 odalı otelin temelini attı.

Editör: Haber Merkezi