HABER:GÜLÇİN ÖNEM
Ağustos ayında Ödemiş Halk Kütüphanesinde toplanan 5 eğitimli genç bu konuda kararlarına ilk imzaya attılar.

Giresun Üniversitesi Psikolojik danışmalık Rehberlik mezunu Esra Dadal (21) arkadaşları Uludağ Üniversitesi Siyasal bilimler ve kamu yönetimi 4.sınıf öğrencisi Ömer Can Taptık,

Ankara Üniversitesi Rus dili ve edebiyatı mezunu Volkan Atalan,

Kocaeli Üniversite İngiliz dili ve edebiyatı 4.sınıf öğrencisi Yakup Baslan,

Karadeniz Teknik Üniversitesi Gemi inşaatı ve gemi makinaları mühendisliği  2.Sınıf öğrencisi,  Berkant Akgün,

bu konuda çalışmalara başladılar.

Facebook’ta Esra Dadal Editörlük, Ömercan Taptık Yöneticiliği, Volkan Atalan Tasarımcılığı ve teknik bilgileri, Berkant Akgün Tanıtım ve Araştırma işlerini, Yakup Baslan ise istek ve şikâyetler bölümünü üstlendiler.

 Bu işin önderliğini yapan Esra Dadal “ Biz bu işe Facebook sayfası olarak başladık. Bu sayfada insanları bilgilendirme amaçlı yazıları paylaşıyoruz. Burada amacımız, okumayı teşvik, bilimsel araştırmayı teşviktir, benim projem “Öğrenmek neden güç” Ömercan Taptık, Berkant Akgün, adlı arkadaşlarımız 1960 Darbesinin nedenleri ve bilinmeyen yönlerini ortaya koyup Facebook sayfamızda paylaşacağız. Bu proje içerisinde çalışmak isteyen arkadaşlarımızı projemize davet ediyoruz.

Genç kız daha sonra “ Bu bilgileri arşiv şeklinde biriktirmeyi düşünüyoruz. Çevremizde bilimsel araştırma yapmak isteyen araştırmacı kişiler bunlardan yararlanabilecektir. Şu anda facebook sayfamızda bizimle çalışabilecek 213 eğitimli genç bulunmaktadır bu rakamın çok çok artacağına inanıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi