9. Cumhurbaşkanımız rahmetli Süleyman Demirel’in bu çok mana ifade eden sözünü, bu günler için de konuşacakmışız demek ki;
 Yalnız siyasi mahfilerde değil, halkımızın büyük çoğunluğunda ruhsal bir sıkıntıya yol açan, 24 Haziran C. Başkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde birçok bilinmeyenin  açığa kavuşturulmasını bekleyen sorunlardan belki de en önemlisi, “İYİ PARTİ” nin seçime dahil edilip edilmeyeceği konusu idi.
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) geçtiğimiz Referandum oylamasında, mühürsüz seçim pusulası ve zarflarını geçerli sayması ile bu kuruma duyulan güvenin büyük ölçüde sarsıldığı bir gerçek iken, ayni YSK. dan, “İYİ PARTİ” yi seçime sokmama gibi bir karar çıkma endişesi toplumuzda hakimdi. (Genel Kongresininin yapıldığı tarihten itibaren 6 ay geçmesi şartı vb.)

Bu çok önemli eşiğin aşılmasına Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), İYİ Parti Kurmaylarıyla istişareleri sonucu, CHP. nin büyük bir özverisi ile Demokrasiye olan bağlılığını göstererek 15 Milletvekilinin istifa ettirilip, İYİ Parti’ye katılması sonucu, bu partinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) nde Gurup Kurma imkânına kavuşturulması sağlanmış ve Seçim Kanunu Hükümlerince, Mecliste Gurubu bulunan Siyasi Partilerin Milletvekili Seçimlerine, Büyük Kongrelerinin tarihine bakılmaksızın katılmalarına imkân sağlayan hükmü icabı İYİ Parti’nin 2 ay sonraki seçime katılması sağlanmış oluyor.

CHP. Yönetiminin girişimi Demokrasimiz açısından her türlü takdire değer.

Hele Cumhurbaşkanı Adayı konusunda da müşterek hareket etme fedakârlığını gösterirlerse, AKP. ile yarışa başa baş girilmiş olacaktır.

Bundan sonrası, 2 aylık periyotta izlenecek, halka pek çok konunun aydınlatılması, seçim sonucunda başarılı olunması halinde, insanımıza ne gibi sosyal ve ekonomik iyileştirilmelerin yapılacağı garantisinin verilmesi olacaktır. (Dezonformasyon ile, Emekli Maaşlarının tehlikeye gireceği, insanımıza pompalanmaktadır. Emekli maaşının Türkiye Cumhuriyeti’nce verildiği, herhangi bir siyasi iktidarın tekelinde olmadığı halkımıza iyice anlatılmalıdır.)

Saygılarımla.

Demokrasiye ağıt :
Susamış topraklar gibi gönüller
Tükenmiş yok olmuş, nerde sevgiler
Hasret kalan gönlüm, dinle ne diler
Gökten yağmur değil, sevgiler yağsın
Bırakın gönüller, sevgiye kansın.