HABER: DİLEK AYVALI /  KAYNAK: KENT VİZYON DERGİSİ

Alperen inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Güngör’ün Tire’de başladığı ilk inşaat projesi Neslişah Konakları ilçemizde yeni harekete geçen imar alanı Molla Arap Mevkii’nde yükseliyor.

Tren İstasyonu durağına, fen lisesine, inşaatına başlanan kurumsal otele yakın bir bölge olan Molla Arap Mevkii’nde başlanan Neslişah Konakları , Tire’nin gözde arsaları arasında bulunuyor. Tam anlamıyla site şeklinde tamamlanacak proje 5 bin metrekare alanda 7 Blok 46 Daireden oluşuyor.

Proje 20 ayda tamamlanacak
Full güvenlik sistemli site vurgusunun yapıldığı projeyi anlatan Emre Güngör, “Şirketimizin Aydın ve ilçelerindeki Yapılarından sonra Tire’deki ilk inşaat projesi olan Neslişah Konakları bizim prestij projemiz olacak. En iyisinin ve en kalitelisinin olması için çaba gösteriyoruz. Projemiz 5 bin metrekare alana yayılıyor. 7 blok 46 daire tamamı. 5 blok 3 kat 6 daireden oluşuyor, 2 bloğumuz da 4 kat 8 daire. 2+1 dairelerimiz 102 metrekare ve 3+1 dairelerimiz de 120/127/130/152 metrekare. Projenin bitiş tarihi bugünden itibaren 20 ayı öngörüyoruz. Girişinde güvenlik görevlisinin ve özel güvenlik sisteminin bulunduğu siteye giriş, ELEKTRONİK KART yada ŞİFRE  ile yapılacak. Yaya girişi de bu kartlı sistem ya da şifre ile sağlanacak. Güvenlik görevlisinin bulunduğu yerde güvenlik kameraları da izleniyor olacak. Daire sakinleri de cep telefonlarından izleyebilecekler. Bu anlamda Tire’de bir ilki gerçekleştiriyoruz” dedi.

Komple yalıtım yapıyoruz
Son sistem donanımlar ile tasarlanan dairelerde yalıtım konusunda hassas davrandıklarını kaydeden Güngör, “Dairelerimiz komple yalıtımlı. Ayrıca temelde de en kaliteli mebran malzemelerle yalıtımlar yaptık. Büyük bir maliyet oluşturduğu için genel olarak temelde yalıtım yapılmıyor. Ancak yalıtım Kış mevsiminde temelden gelen suyu önlemede ve temel beton ve demirlerinin çürümesini engellemede çok önemli bir unsur. Öte yandan inşaat alanının önü sit alanı olduğu için daima açık kalacak. Solunda park sağında da tren yolu ve hemen yanında da FEN LİSESİ bulunuyor. Her tarafı açık ve ferah bir site” şeklinde konuştu.

Tire gibi bir yerde yüzde 50 arsa oranı olmaz
İnşaat sektörü ile ilgili Tire’deki en büyük problemin çok yüksek arsa oranları uygulanmasına dikkat çeken Güngör, “Arsa oranları Tire’de bir sorun. Tire’de ev fiyatlarının bu denli yükselişinin de sebeplerinden biri arsa oranlarının % 50 gibi bir orana çıkması. İnşaat maliyetlerinde muazzam bir artış var. Ana girdi olan demir beton neredeyse son bir sene içinde %50-70 zamlanmış durumda. Arsalar da  % 50’ye dayandığında bir evin Tire’de 300 bin liranın altında satılma şansı kalmıyor. Ortalama bir daire için metrekarenin 1.000 tl den mal edildiği Tire’de brüt 150 metrekare bir dairenin inşaat maliyeti 150 bin lira ve buna %50 arsa payı da eklendiğinde dairenin müteahhitlere toplam maliyeti 300 bin lira oluyor. Biz de hep halkımızdan yana bakıyoruz ancak bu taraftan bakınca da Müteahhit çok büyük riske girerek yatırım yapıyor. 2 yılını veriyorsun,tüm finansman riskini taşıyorsun,onlarca  işçi çalıştırıyorsun.Tüm işgüvenliği önlem ve sorumluluklarını alıyorsun.Ülke ekonomisinin yaşadığı tüm sıkıntılara aldırmadan büyük bir yatırım yapıyorsunuz.O yüzden bana göre

Tire gibi bir yerde %50 arsa oranı olmaz. Bu arsa oranlarının düzeltilmesi gerekiyor. Bu sorun belediyenin yeni alanları imara açması ve ile bir süre daha çözülebilir. Aksi surumda bu sorun sektörü de yavaşlatır” dedi.


Tire’de yeşil alan oranları çok iyi
Tire’deki inşaat kalitesinin iyi seviyede olduğunu söyleyen Emre Güngör, “Tire dışında çok geziyorum ve de inceliyorum. Belediyenin mevcut imara açık olan bölgedeki inşaat alanlarındaki yeşil alan oranlarını mesela çok iyi buluyorum. Örneğin Aydın’da binalar 8 katlı ve bitişik nizam. Havayı sadece tepede görebiliyorsunuz. Ne rüzgar ne de başka bir şey giremez. Ticari bir hayat katsa da bu yaşamı öldürüyor. Otopark sorunu çıkıyor karşınıza. Yapılan binalar da kaliteli Tire’de” dedi.
Alperen inşaatın Neslişah Konakları’nın arından hedefinde daha pek çok site, müstakil havuzlu villa projeleri bulunuyor. Ayrıca kentsel dönüşüm projeleri de Alperen İnşaat’ın ilgisini çekiyor.

Şirket tanıtımı
1-2012 yılında Alperen Konfeksiyon olarak kurulan firma 2014 yılında iplik ticareti ile faaliyetini sürdürdükten sonra 2015’te de Alperen İplik Sanayi Limited Şirketi’ne dönüşerek kurumsallaştı ve 2016 yılında şirkete inşaat da eklendi.

2-Alperen İplik, Tire’nin Karateke Mahallasi’nde 15 kişilik çalışanı ile Hollanda, Belçika, Almanya, Amerika gibi ülkelere yüzde 100 pamuk nevresim takımı, yastık yorgan kılıfı, bebek önlükleri, masa örtüleri, koltuk örtüleri ihracatı yapıyor. Ayrıca promosyon tişört ve şapkalar, dijital tişört baskıları da yapılıyor. 

Editör: Haber Merkezi