HABER:BAŞAR UÇAR
 Ödemiş'te Bütünşehir Yasası ile köy muhtarlıklarından ilçe belediyesine devredilen malların satışı yeniden tepkilerin odağı oldu. Köy iken mahalleye dönüşen Küçükavulcuk'taki yaklaşık 14 bin metrekarelik bir arazinin satışına tepki gösteren köyün eski muhtarı İbrahim Kahya, satış yerine kiralama yapılmasını istedi.

1973-1984 yılları arasında Küçük Avulcuk köy muhtarlığı görevini gerçekleştiren Kahya şunları ifade etti: “Yüzyıllardır hayırsever vatandaşların hayır sevaplarının devam etmesi için köy şahsiyetine bağışladıkları gayrimenkullerin mülkiyeti köy muhtarlarınca sahip çıkılarak mülkiyet satışı yapılmamı, kiraya verilerek köyün yolu, suyu, camisi gibi her türlü ihtiyaçlar karşılanmıştır. Kiralayan köylülerde de geçimlerini sağlamışlardır. Yöremizde tüm köyler varlıklarını yıllardır sürdürmüşlerdir. Valilerimiz ve kaymakamlarımız köy mallarının mülkiyetinin satılmaması için daima yardımcı olmuşlardır. Büyükşehir yasasıyla köy muhtarlıkları mahalleye dönüştürülerek köyün tüm varlıkları tarla, dükkân, zeytinlik ve oda gibi gayrimenkullerin mülkiyeti ilçemizde de Ödemiş Belediyesine devredilmiştir. Belediye başkanlığımızın aynı köy muhtarları gibi köy mallarına kiraya vererek istifade etmesi düşünülürken, parasal ihtiyaç bahane edilerek mülkiyet satış kararı almışladır.

Ödemiş Belediyesi’nce 15 Şubat 2017 tarihinde açık arttırmayla mülkiyet satışına çıkarılan Küçükavulcuk Köy Mahallesindeki 9 pafta 922 parselde kayıtlı 14 bin 10 metrekare arazi mülkiyeti satılacaktır. Bu arazi olsa olsa 350 bin TL civarında olup Ödemiş Belediyesi’nin trilyonlar değerinde gayrimenkulleri vardır. İhtiyaç varsa onları satsınlar. Bu Ödemiş Belediyesi’nin ihtiyaç meselesi değil kap-kaç meselesidir. Büyükşehir yasası değişirse elimizden köy malları geri gitmeden satalım meselesidir.

Hiç düşünülmüyor ki Büyükşehir yasası değişirse ileri de köyler nasıl idare edilecek. Ayrıca Ödemiş Belediyesi hükümet partisindendir. İhtiyaç varsa hükümete başvuru yapsın. Ödemiş Belediyesi’ne, belediye meclisine ve devlet yetkililerimize köyümüz adına sesleniyoruz. Köy malları mülkiyet satışından vazgeçiniz. Hayırsever vatandaşların sevaplarını kaldırmayınız. Vicdanlarınız sızlamasın ve bu vebali üzerinize almayınız.”

Editör: Haber Merkezi