Beydağ ilçesinden olan ve uzun yıllardır Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Emekli Öğretim üyesi Mehmet Emin Palamut, uzun süredir gelmediği Ödemiş’te kadim dostları ile halay restoranda bir araya geldi.
Aslen Beydağlı emekli Polis Hasan Kırbaş, Kiraz ilçesinden Mehmet Yılmaz ve diğer dostları ile 1950’li yıllarda başlayan eğitim hayatı ve anılarını dostları ile paylaştı. Bu arada vefat eden dostlarını da hayırla andı.

Prof. Dr. Mehmet Palamut kimdir?
1942 yılında Beydağ-Aktepe (İzmir)' de doğan Prof. Dr. Mehmet Palamut, 1957 yılında Ödemiş Lisesi Orta kısmını 1960 yılında iftiharla bitirdi. Ardından Lise eğitimini parasız yatılı olarak İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamladı.
Çift lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (1967) ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde (1989) tamamladı. . Mehmet Palamut, yüksek lisans öğrenimini Fransa' da Grenoble Üniversitesinde (1971), doktora öğrenimini ise Montpellier Üniversitesinde (1975) yaptı.  1976 yılında Bursa İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Prof. Palamut, aynı yerde, yardımcı doçent (1977), doçent (1980) ve Uludağ Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi’nde profesör (1988) olmuştur. 1995 yılında Hukuk Fakültesi’nin faaliyete geçmesi üzerine görev alarak dekan yardımcısı oldu.
Prof. Dr. Mehmet Palamut, 2007 yılında Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeliğine atandı ve 2009 yılında emekli oldu.
Prof. Dr. Mehmet Palamut'un mali hukuk alanında yayınlanmış pek çok çalışması vardır. Evli ve iki çocuk babası olan Palamut Bursa Barosu, Türk Ocağı, Bursa yeminli Mali Müşavirler Odası üyesidir. 

Editör: Haber Merkezi