CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerden sonra muhalifler için başlatılan disiplin sürecinin devam ettiğini ifade ederken şahsını hedef alanları affettiğini açıkladı.

Engin, “Beni eleştiren, tepki gösterenler ve şahsımla ilgili konuşanları disipline göndermeyeceğim. Şikayetçi değilim. Onları Allah’a havale ettim. Vicdanları ile baş başa bırakıyorum” dedi.

Yerel seçimlerin ardından CHP İzmir İl Başkanlığı’nın parti içi muhalefet ile ilgili başlattığı disiplin süreci devam ediyor. Buca başta olmak üzere birçok ilçede disipline gönderilecek isimlerle ilgili tespit yapılırken İl Başkanı Ali Engin’den açıklama geldi. Engin, kendisi hakkında eleştirilerde bulunan isimlerden şikayetçi olmadığını söyledi.

CHP İZMİR'DE DİSİPLİN SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

Engin, “ Yerel seçimler sonuçlanmadan birçok partili çıkıp hakkımda ağır eleştirilerde bulundu. Bizzat şahsımla ilgili açıklama yaptılar. Gazetelere beyanatlar verenler de oldu, çıkıp söz söyleyenler de… Bu süreç kararlılıkla devam ediyor. İlçelerde tespitler yapılıyor. İlçe başkanları bize isimleri gönderecekler. Bu süreçte kendim ile ilgili karar aldım. Beni eleştiren, hakkımda konuşanları affediyorum. Onların hiçbirisinden şikâyetçi değilim. Onları Allah’a havale ediyorum. Yaptıklarını kendileri değerlendirsinler. İsimlerin tamamını vicdanları ile baş başa bırakıyorum” diye konuştu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Engin, disiplin sürecinin nasıl işleyeceği hakkında da bilgi verdi. Engin, “İlçelerden gelen dosyaları il yönetim kurulu kararı ile hemen disiplin kuruluna sevk etmeyeceğiz. Öncelikli olarak komisyon kurulacak. Bu komisyonda disipline gönderilen kişilerin bulunduğu ilçenin ilçe başkanı, sorumlu il yöneticisi ve bir hukukçu olacak. Üçlü komisyon değerlendirme yaptıktan sonra il yönetim kurulu değerlendirme yapacak. İl yönetimi o rapora göre karar alacak. Komisyonların sayısı henüz net değil. Bizim il başkanlığımız bünyesinde 20’nin üzerinde avukat görev yapıyor. Doğal olarak komisyonların sayısı da fazla olabilir. Karar verilmeden önce ince elenip sık dokunacak. Biz aldığımız kararın arkasındayız” dedi.

DANIŞMA MECLİSİNE ESKİLER DE ÇAĞRILACAK

Öte yandan İl Başkanı Ali Engin, Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun da çağrısı olan ‘danışma meclisi’ toplantısının Mayıs ayında yapılacağını söyledi. İlçe başkanlıklarına gerekli yazıyı gönderdiklerini ifade eden Engin, 20 Mayıs’a kadar ilçelerin danışma meclislerini bitireceğini ardından da il danışma meclisi toplantısının gerçekleştirileceğini dile getirdi. Engin, “Danışma meclislerine gelecek olan kişiler bellidir. Biz bu toplantımıza eski il başkanlarını da davet edeceğiz. Herkes gelip istediğini söyleyecek. Bizim zaten bundan önce yaptıklarımız ortadadır. Danışma meclisi toplantısını yapıyorduk. Yine yapacağız” dedi.

Kaynak: www.egedesonsoz.com

Editör: Haber Merkezi