Ödemiş’te bir yıl önce kurulmuş olan ve kısa süre gerçekleştirdikleriyle büyük hayranlık ve takdir kazanan Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor.
Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği, 2 Aralık 2014 Salı günü hem Birinci Kuruluş Yıldönümü, hem de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle gece organize etti. Geceye ilçe protokolü, ilçe halkı ve dernek üyelerinden oluşan çok geniş bir katılım oldu.
Gecede bir konuşma yapan Dernek Başkanı Serpil Aksoy Baştürk‘’ Derneğimizin Birinci Kuruluş Yıldönümü ne kadar güzel bir tesadüftür ki; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile aynı tarihlere denk geldi. Bizler de bunu fırsat bilip dernek yıldönümümüzü kutlarken, bir taraftan da ilçemizde yaşayan engellilerin problemlerini anlatıp, hep birlikte çözüm yolları arayıp, onların yaşam standardını nasıl yükseltebiliriz? Diye sizlerle görüş alışverişinde bulunmak istedik. Ve bu programı düzenledik. İlçemizde yaşayan engellilerin problemlerinden bahsedecek olursak, engelli istihdamındaki yetersizlikler, erişilebilirlikle ilgili atılması gereken adımların hala atılamamış olması, engelli rampalarının AB standartlarına uygun şekle getirilememiş olması, akülü araç kullanan engellilerimizin araçlarının akülerini şarj edebilecekleri yerlerin olmayışı, Engelsiz Kahve dışında engelli tuvaletlerinin olmaması ve belediyemizin bünyesinde sadece engellilerin sorunlarıyla ilgilenecek bir birimin bulunmayışı olarak sıralayabiliriz. Bu problemlerin çözümünde bütün yetkili ve sorumluları, göreve davet ediyoruz. İnanıyoruz ki; 2. yaş günümüzde bugün saydığımız bu problemlerin artık yaşanmadığı bir Ödemiş manzarası karşımıza çıkacaktır.’’ dedi.
Program, protokol konuşmalarının ardından derneğin 1 yılda yaptığı çalışmaları anlatan slayt gösterisi, günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunması ihtiyaç sahibi bir engelliye, kullanımına uygun akülü sandalye hediye edilmesi, Engellilerin söz alıp soru, sorun ve görüşlerini aktarmasının ardından 1. yaş günü pastasının kesilmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi