HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde bulunan İlçe kütüphanesinde gerçekleştirilen ödül törenine Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Ödemiş Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Kaya ve öğrencilerle velileri katıldılar.

İLÇE KÜTÜPHANE MÜDÜRÜ KAYA, “KÜTÜPHANEMİZ KİTAP VE ÜYE SAYISINDA İKİNCİ, ÖDÜNÇ VERİLEN KİTAP SAYISINDA İSE BİRİNCİDİR”

Ödemiş İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Kaya, “400 metrekarelik bir alanda hizmet veren kütüphanemizde bugün itibariyle kayıtlı 26 bin 565;  Kaymakçı, Konaklı ve Bademli şubelerimizde bulunan 18 bin 516 adet kitapla birlikte toplamda 47 bin 81 adet kitap bulunmaktadır. Bakanlığımızın gönderdiği ve kayıtları devam eden yaklaşık 5 bin kitabın kaydı devam etmektedir. Bugün itibariyle merkez kütüphanenin 12 bin 480, şubelerin bin 69 olmak üzere toplamda 13 bin 549 üyemiz bulunmaktadır. Yıl boyunca kütüphanemize kitap almak için gelen 11 bin 34 kişi 17 bin 236 adet ödünç kitap almıştır. Şubelerle birlikte ödünç verilen kitap sayısı 23 bin 872’dir. İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğünün yayınladığı 2021 yılı yıllık çalışma raporuna göre kütüphane binamızın ilçe merkezinde olmamasına ve binanın yetersizliğine rağmen merkez ilçeler dahil olmak üzere İzmir il genelinde Ödemiş İlçe Kütüphanesi kitap ve üye sayısında ikinci, ödünç verilen kitap sayısında ise birinci durumdadır.

“OKUYAN ÖDEMİŞ” ADI ALTINDA BİR PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Türkiye’de toplumda okuma alışkanlığının yetersizliği bilinen bir gerçek yapılan araştırmalarda son yıllarda bu konuda olumlu gelişmelerin olduğu görülmekte. Yine bu araştırmalarda eleştirel, seçici ve sorgulayarak okuyan okuduğunu kendi yaşamına uyarlayabilen ve giderek bunu yaşam tarzı haline getirebilen bir okuma dediğimiz okuma kültürünün ise çok uzağında olduğumuz görülmektedir. Kütüphanemiz bir yandan okuma alışkanlığını yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar yaparken okuma kültürüne katkı sağlamak amacıyla ilçemizde “Okuyan Ödemiş” adı altında bir proje hayata geçirilmiştir. Sayın Kaymakamımızın desteğiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Spor ve Spor Müdürümüz işbirliğiyle içinde Şubat ayında 2. Grup oluşturulmuştur. Mayıs ayı için ise bir grup şimdiden dolmuştur. Bu projenin farklı yaş gruplarında uygulanması ve yaygınlaştırılması planlanmaktadır.

Kütüphanede araştırma ve kütüphane oryantasyonu, ödünç materyal, süreli yayınlar, İnternet ve yerelde basılan dergi gazete ve kitapların derlenerek milli hizmetlerle toplumun bilgi edinme ihtiyacını karşılamak, bireysel ve yaşam boyu kullanma alışkanlığını oluşturmak ve geliştirmek, bilgi okuryazarlığı becerisinin kazanılması ve geliştirilmesine destek olmak amaçlanmaktadır” dedi. 

KAYMAKAM AKSOY, “TÜM YÖNLERDEN FAYDALI BİR FAALİYET”

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, “Özellikle çeşitli bağımlılıklarımız var. İnternet, Telefon, Televizyon,  gibi ve vakitin nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Tüm bunlara rağmen kitap okuma konusunda dirayet gösteren, kitabı seven insanların olması Müdür bey az önce ifade etti. Üye ve kitap sayısında İzmir’de ikinci durumdaymışız. Ve ödünç verilen kitap konusunda da İzmir’in tüm ilçeleri içinde yaklaşık 17 bin kitabı ödünç vererek bu en azından 5 veya 6 Bin kişiye ulaşabilen bir kütüphane müdürlüğümüz var. Şubelerimizle beraber ben çocuklarımızı gençlerimizi, yediden yetmişe kütüphanemizden faydalanan herkese tebrik ediyorum. Şunun farkında olmamız lazım hem liselere geçiş sınavında hem Üniversite sınavlarında soruların hepsi yoruma dayalı artık matematik soruları bile yoruma ağırlıklı geliyor. Benim şahsı kanaatim yorumum iyi bir kitap okuyucusu sınavı rahatlıkla geçebilir. Ben hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

Toplam 4 kategoride yapılan en çok kitap ödünç alan öğrenciler ve kategorileri şöyle

Çocuk Kategorisinde

Melike Azra Çemçem,  Mehlika Çemçem, Demir Dalbudak,

Genç Kategorisinde

Tuğçe Ayaydın, Ayşenur Topuz, Huriye Sevgi Yüksel,

Yetişkin Kategorisinde

Zeki Selayet, Emine Pınar Çemçem, Batuhan Pekçetin,

Altmış yaş ve üstü kategorisinde

Hüseyin Hulisi Kırbaş olurken ödüllerini Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Ödemiş ilçe gençlik ve spor müdürü Cafer Cebeci ile birlikte verdiler.

Editör: Haber Merkezi