HABER:YÜKSEL BALCI
 Gün kurusu kayısı, çörek otu yağı, cağ kebabı, içli köfte, deri tulum peyniri, Malatya kuru köy peyniri, Malatya tuzlu ve tuzsuz tereyağ ve daha birçok ürünlerin tanıtıldığı sergi Ödemişliler tarafından büyük ilgi gördü. Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’nun da Malatyalı oluşu, sergiye ilgiyi daha da artırdı. Sergiyi gezenler bol bol alışveriş yaptılar.

Onar kiloluk ekmekler serginin odak noktası oldu
Sergide en çok ilgiyi çeken 8 ile 10 Kiloluk ekmekler oldu.  1 ay saklanabilen Malatya Ekmeği isteyene dilim dilim satılmaktadır.
Gamze Onan ve Özge Bilgetecan adlarındaki genç kızlar on kiloluk ekmekleri zor kaldırdılar. Ekmeklerle ilgili olarak ekmek satıcısı Servet Çelik şöyle konuştu:
 “ Malatya yöresinden geliyorum. Burada hem kendi yöremizin hemde başka yörelerin ürünlerini tanıtıp satıyoruz.  Ekmeğimizin ayrı bir özelliği var. Bu ekmek Osmanlı harp ekmeğidir.  Osmanlı zamanında gelmiş olup Malazgirt’te başlamıştır. Halen devam etmektedir. Bayatlamayan bir ekmektir. Ekşi mayadır. Bunun dört gün mayalama süresi vardır. 8 saatte pişme süresi vardır. Tamamen köz ateşi ile pişirilir, ateş görmez, ekmeğimizin bir tanesi toplam 10 Kilodur.  Fırına girdiği zaman ekmek 8 Kilo olarak çıkar ortalamada kilosu 8 Lira olup toplam 64 Liradan satılmaktadır.  İsteyen Ekmeği dilimleyerekten de satmaktayız”. 

Editör: Haber Merkezi