Ödemiş Belediyesi son günlerde yapılan meteoroloji uyarılarından sonra oluşabilecek olumsuzlukları önlemek ve müdahale edebilmek amacıyla iş makinelerini ilçenin yüksek bölgelerine gönderdi. Dün gece yağan karda yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla 9 ayrı bölgede ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürdü.
Kar küreme ve tuzlama çalışmalarının yapıldığını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem; “Soğuk hava tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş’te de etkisini gösterdi. Yüksek bölgelerdeki kar yağışı gece boyunca devam etti.  9 ayrı bölgede hizmet veren ekiplerimiz, iş makineleriyle tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaptı. Çamyayla, Horzum, Horzum Darıovası, Horzum Gencer Yaylası, Subatan, Artıcak, Çobanlar, Ayvacık mevkii, Bozdağ Merkez, Tekke, Ovacık, Tekke- Kırkoluk arası, Gölcük merkez, Gölcük Boğaz, Tosunlar, Manastır mevkii, Suçıktı, Dikenli, Cevizalan, Bıçakçı, Ovacık, Köseler, Koca mezarlık mevkii,  Hacıhasan Kemer Yılanlı bölgelerinde sabaha kadar devam eden çalışmalarda zor durumda kalan vatandaşlar kurtarıldı. Yüksek bölgelerdeki yerleşim yerlerinden kent merkezine gelen vatandaşlarımızın ya da hafta içinde öğrencilerimizin sorunsuz bir şekilde ulaşımı sağlanması amacıyla ekiplerimiz çalışmaları hafta sonunda da sürdürecek” dedi.

İlçe merkezinde gece boyunca şiddetli bir şekilde yağan yağmur birçok mahalleyi ve ulaşım yolunu sular altında bıraktı.  Ödemiş Belediyesi ekipleri vidanjörlerle baskın olan evlerde çalışmalarını sürdürdü. Seyrekli Mahallesi’ni sular altında kalan üç evde ekipler çalışmalar yaptı.

Editör: Haber Merkezi