EFES SANAYİ SİTESİ SU BASKINLARINDAN KURTULUYOR

Kış aylarında yağmur sularının taşması sonucu oluşan Efes Sanayi sitesindeki bu sorun, ortak bir çalışma ile çözüme kavuşuyor. Selçuk Belediyesi ve İZSU işbirliğince yapılan çalışmaları birim yetkilileri ile birlikte yerinde inceleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Sanayi bölgesinde mevcut yağmur suyu hattının taşıma kapasitesinin arttırıldığını, yaklaşık 280 metre uzunluğunda 800’lük korige boru hattı döşemesi yapılarak dereye bağlantısı yapıldığını kaydetti. Başkan Bakıcı, ayrıca Şirince tren yolu alt geçidinde meydana ve vatandaşları oldukça zor durumda bırakan su birikintisi için de ortak bir çalışma başlatılacağını söyledi.
 

Ortak çalışma sonuç verecek

Özellikle şiddetli yağışlarda su baskınları yaşayan Efes Sanayi bölgesindeki bu sorunu Selçuk Belediyesi ile İZSU işbirliği ile yapılan çalışmayla son bulacak. Atatürk Bulvarı ve Sanayi Sitesini birim amirleri ile gezerek incelemelerde bulunan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Yağmurlu havalarda Efes Sanayi sitesinde meydana genel su baskınlarını önlemek adına İZSU ile bölgede ortak çalışma başlattıklarını belirten Başkan Bakıcı, “Burada yaklaşık olarak 280 metrelik bir isale hattı ve iki tane de temizleme bacası yapılarak ana asfalt altından geçirilecek. Ayrıca bu bölümde bir adet baks vardı onu da temizlettik. Böylece suyun akışını sağlamış olacağız. Bu çalışmayla birlikte bundan sonra Efes Sanayii sitesinde su baskını olmayacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Son günlerde yağan yağmurdan sonra İZSU ile birlikte Efes Sanayi Sitesi bölgesinde hızlı bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Bakıcı, bu çalışmadan sonra ilçenin bazı bölgelerinde de meydana gelen su baskınlarını önleyecek çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Proje alt geçide nefes aldıracak

Sanayi Sitesindeki çalışmaların yanı sıra İZBAN hattının geçiş güzergahında bulunan Şirince Alt geçidinde de yağışlar sonrası meydana gelen su birikintisine de çözüm üreteceklerine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Bilindiği gibi Şirince alt geçitte Devlet Demir Yolları 3. Bölge müdürlüğümüz de bir çalışma yapacak. Şu anda projesini hazırlıyorlar. Buradaki çalışmada Şirince kavşağından itibaren burada yağışlı havalarda hem su basmasını önleyeceğiz hem de rahat bir şekilde trafik akışını sağlayacağız” dedi.

Şirince Alt geçitte yeni bir sistem geliştirileceğine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Amacımız, Selçuk’ta su baskınlarının ortadan kalkmasını istiyoruz. Ben bu çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi