Tire Kültür Derneği tarafından organize edilen Efeler ve Yarenler Gecesi, Tire Değirmen Restoran’da gerçekleşti. Gecenin sunuculuğunu ise Önder Özden yaptı.
Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Tire Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Eğridere Gökçen Efe Kültür Derneği Başkanı Serdar Günay, Torbalı Efem Derneği Başkanı Mahmut Güvenir, Ege Efe Kültür Derneği Başkanı Cem Çelik’in yanı sıra Tire Kültür Derneği yönetim kurulu üyeleri, davetliler ve dernek üyelerinin katıldığı gecede zeybek kültürü sevdalıları gönüllerince eğlenerek coşkulu anlar yaşadılar.
TİRE KÜLTÜR DERNEĞİ ULUSAL PROJELER İÇİN ÇALIŞIYOR
Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı gecede yaptığı konuşmada, derneğin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirecek olduğu projeleri anlattı.  Tire Kültür Derneği’nin ulusal düzeyde projeler hazırladığını ve hayata geçirdiğini ifade eden Ayvalı, “Bir yıldır İzmir Üniversitesi ile birlikte Tire Kültür Envanteri çalışmalarını yürütüyoruz. Envanterimiz baskı aşamasına geldi. Çok yakında Tire’deki tarihi mirasımızı kayıt altına almış olacağız. Öte yandan Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı da artık Tire’nin kazandığı ulusal düzeyde bir etkinlik oldu. Kısa bir süre önce 15 derneğin katılımı ile çok daha güçlü bir sivil organizasyon için Efe ve Zeybek Platformunu Tire’de kurduk. Derneğimiz Tire ve Türk kültürü için oldukça yoğun bir program ile çalışıyor. Tire’yi tüm ülkede tanıtmaktan ve ilçemizin geleceği için kültürel alanda ciddi katkılar koymaktan gurur duyuyoruz” dedi. Ayvalı, ayrıca Efeler ve Yarenler Gecesi’nde Tire Kültür Derneği’ne destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti.
EĞRİDERE ZEYBEĞİ İLK KEZ SAHNELENDİ
Gecede Bayındır Belediye başkanı Mehmet Kertiş ve Torbalı Efem Derneği Başkanı Mahmut Güvenir’in zeybek gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı. Eğridere Gökçen Efe Derneği zeybek ekibinin Tire Kocaarap Zeybeği’nin ardından Tire Kültür Derneği ve Eğridere Gökçen Efe Derneği’nin girişimleri sonucunda Ege Üniversitesi Halk Oyunları Bölümü öğretim görevlisi Abdürrahim Karademir tarafından yeni derlenen Eğridere Zeybeği’ni oynayan Dernek Başkanı Serday Günay’ın gösterisi katılımcılara coşkulu dakikalar yaşattı.
Editör: Haber Merkezi