Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu’nda ek kontenjanlar sonrası doluluk oranının yüzde 98’e ulaştığı öğrenildi.

          Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, kontenjanlar sonrası okuldaki doluluk oranının yüzde 98’e ulaştığını kaydetti.

          Tire’deki meslek yüksekokulunda 3 yıl görev yapan Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, Tire’deki görevine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından 17 Ekim 2014 tarihinde yeniden atandığını ve bu atamadan dolayı da son derece mutlu olduğunu ifade ederek, “Küçük Menderes Havzası mesleki açıdan benim bölgem. Uzmanlık alanım süt teknolojisi ve süt işleme olduğundan ve Tire ağırlıklı olmak şartıyla Küçük Menderes Havzası sütün en yoğun olduğu bölge olduğu için Tire’de görev yapmaktan son derece mutluyum. Görev yaptığım süre içinde Tire’de 2 kez süt sempozyumu gerçekleştirdik. Bu yıl da yapacağız. Öte yandan bir çok proje hazırladım ve çok  yakında müjdeli haberler vereceğim. İkinci 3 yıllık görev süremde de Tire’ye ve bölgeye çok faydalı olacağıma inanıyorum” dedi.

HEDEF YÜZDE YÜZ DOLULUK

           Türkiye genelinde pek çok fakültenin kontenjanlarını doldurmadığını ve bu gerekçe ile de bazı bölümlerin öğrenci yokluğu nedeni ile kapandığını hatırlatan Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, “Tire’deki meslek yüksek okulumuzda 5 bölüm var. 210 kontenjan ilan ettik ve 205 öğrencimizi kaydederek yüzde 98 doluluk oranına ulaştık. Meslek yüksek okulumuzun iyi bir ismi var. Bunda kentin modernliğinin, öğretim görevlilerinin ve memurlarının da kaliteli olmasının önemli rolü var. Tire’deki kurum, kuruluş ve kentin halkı öğrencimize sahip çıkıyor. Önümüzdeki yıl hedefimiz yüzde yüz doluluk oranına ulaşmak” şeklinde konuştu.

Haber: Dilek Ayvalı

Editör: Haber Merkezi