HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Tesiste İZSU Ödemiş Su Arıtma Tesis Sorumlusu Müh. Ali Başoğlu, rehberliğinde, öğrenciler su kaynaklarından alınan suyun tesise nasıl getirildiği, getirilen suyun önce hangi aşamalardan geçtiği, dinlendirilme, çökeltme, dezenfekte etme, yıkanma, havalandırma, klorlama ve son olarak depolar yardımıyla şehir şebekesine nasıl aktarıldığı hakkında incelemelerde bulundular. Ayrıca Tesis laboratuvarlarında su örneklerinin nasıl incelendiğini uygulamaları olarak gören öğrenciler, projeleri adına yapacakları çalışmalar hakkında fikir sahibi oldular.
Özel Dünya Eğitim Kurumları First Lego League Robot Takımı Koçu, Matematik Öğretmeni Kemal Sarısu ,“Okulumuzda bu yıl başlattığımız Lego Robotik Eğitimleri ile Dünya çapında her yıl farklı tema konusuyla düzenlenen First Lego League yarışmalarına katılmak üzere, Okul Robotik takımı Water Word ile hazırlıklarımıza başlamış bulunmaktayız. Bu yarışma sadece robot yarışması değildir. Yarışmaya, Robot turnuvası, Proje ve Öz değerler olmak üzere üç kategoriden katılacağız. Bu sayede öğrencilerimizin, kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak araştırma ve proje hazırlamaya yönelik çalışmalar da yaptırmaktayız. Bunları yaparken birbirleriyle uyumlu, paylaşımcı, yardımcı ve destekleyici olmaları gerekmektedir. Bu Araştırma projesini hazırlarken öğrencilerimize saha ziyaretleri yaptırarak bilinçlenmesine de katkı sağlamaktayız. Bu hususta bize desteğini esirgemeyip, danışmanlık yapan Fen Bilimleri Öğretmeni İzzet Sarhan’ a teşekkür ederiz.” Dedi.
Özel Dünya Eğitim Kurumları Robotik Takımı öğrencileri, proje çalışmalarına Ödemiş çevresinde bulunan su kaynaklarını araştırarak devam etmeyi planlıyor.

Editör: Haber Merkezi