HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Dünya Eğitim Kurumları kurulduğu günden bu yana modern ve yenilikçi bir eğitim anlayışını sürdürüyor. Ulusumuzu aydınlatma yolunda, tam donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Dünya Koleji, 2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde akademik, sportif, kültürel, sosyal alanlarda birçok başarıya imza atmayı başardı.

Gerek ulusal gerekse uluslararası bu başarıları sağlayan Dünya eğitim kurumlarının başarılarından bazıları şöyle

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. Sınıf öğrencilerine uygulanan Liselere Giriş Sınavında,  % 1’lik dilimde 7 öğrenci, %4’lük dilimde 19 öğrenci, % 5’lik dilimde, 27 öğrenci, % 10’luk dilimde 37 öğrencisi bulunan Dünya Koleji üstün başarısının yanı sıra Mind Lab (zekâ oyunları) alanında Mind Lab takımı, Türkiye olimpiyatlarında Türkiye 1.si olarak Ödemiş’i gururlandırken, Antalya’da gerçekleşen Dünya Mind Lab olimpiyatlarında, bireysel dalda Dünya 3. Lüğü ve Dünya 4.’lü kazanılmıştır. 

Sportif alanda başarılar

Sportif alanda, okul sporları federasyonu tarafından düzenlenen turnuvada Küçük Erkek Oryantring takımı İzmir 1.si olarak şampiyon olan Dünya Eğitim kurumları, yıldız Erkek Oryantring Takımı İzmir 2.’liği, Küçük Kız Oryantring Takımı İzmir 3.’lüğü elde ettiler. Ödemiş Gençlik Spor Müdürlüğünün hazırladığı turnuvalarda Küçük Erkek Futsal takımı ve Yıldız Erkek Futsal takımı Ödemiş 1. Olarak şampiyon oldu, Yıldız Kız Voleybol takımı Ödemiş 1. Olarak şampiyon oldu, Minikler futbol takımı 1. Olarak şampiyon oldu. Minik Erkek, Küçük Erkek ve Yıldız Erkek Basketbol takımları Ödemiş 2.ciliği elde ettiler.

Tarih ve Bilim yarışmasında Ödemiş 2.liği

Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan tarih bilgi yarışmasında Dünya Koleji Öğrencileri Ödemiş 2.liği elde ederlerken,  Görsel Sanatlar alanında çeşitli yarışmalarda dereceler kazandılar.  Ayrıca Tire ve Ödemiş’te öğrencilerin çalışmalarından hazırlanan resim sergileri de açıldı. Yabancı dil alanında yürütülen Erasmus projesi Dünya Eğitim Kurumları öğrenci ve öğretmenleri tarafından sadece bu yıl 4 ülke ziyaret edilmiş ve bu ülkelerden de Dünya Kolejine ziyarette bulundular. Öğrenciler, hem kültürel hem de yabancı dillerini geliştirme açısından çeşitli deneyimler kazandılar.

Küçük Einsteinlar ödülü

Modern eğitim yaklaşımlarını benimseyen Dünya Eğitim Kurumlarında Lego robotik, Stem alanlarında eğitim verilmektedir. Lego- Robotik alanında ilkokulda Junior FLL grubu Küçük Einsteinlar ödülünü aldılar. Ortaokul FLL gurubu Ege ve Akdeniz bölgesindeki okulların katılımı ile gerçekleşen turnuvada ilk 20 içinde yer almayı başardılar. Dünya Eğitim Kurumlarında, her çocuğun tek bir birey olduğu gerçeğini hiçbir zaman unutmadan, her bir öğrenciyi ayrı ayrı ele alıp, her birine ayrı özen ve dikkati gösterilmektedir. Öğrencilerin, güçlü bir akademik donanım ile birlikte bütün yetenekleri değerlendirilerek hayata hazırlanmaları sağlanmaktadır.



Editör: Haber Merkezi