HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
İzmir gazın başlattığı doğalgaz çalışmaları, Ödemiş’i adeta bir şantiye haline çevirmişti. Ödemiş’in her cadde ve sokağında yoğun bir doğalgaz çalışmasıyla Ödemiş zaman zaman toz bulutlarına esir olmuştu. 

   Doğalgazı Ödemişe getirmeyi üslenen İzmir gaz 2016 kışında Ödemiş’in %60 ini doğalgaza kavuşturmak için yoğun bir çaba içerisine girdi, Eylülde konut ve işyerine verilmesi planlanan doğalgaz nihayet ekim ayına sarktı.

            Doğalgazın ilk müşteri Badem oldu

    Doğalgazın Ödemiş’e gelmesinde büyük emeği geçen AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem, Akıncılar Mahallesi Sakarya Caddesi No:10 da bulunan doğalgaz abone merkezini İzmir gaz genel Müdürü Burçin Yandımata ile birlikte açtılar. Badem doğalgazın ilk abonesi olarak imzayı atarak, Ödemişlileri bir an önce doğalgaz abonesi olmaya çağırdı.

İzmir gaz Genel Müdürü Burçin Yandımata yaptığı konuşmada:

“Ödemiş’e çok büyük bir yatırım yaptık. Bu yatırım, sene sonuna kadar devam edecektir. Ödemiş’te doğalgaz girmeyen yer kalmayacaktır. Sizlere eylül sonuna kadar doğalgaz bağlayacağımızı söylemiştim. Ama verdiğim söze biraz geçebilir. Bunun nedeni, güzergâhın değişmesi, güzergâhımız biraz daha uzadı. Bu yüzden gecikme oldu. 30 km kadar bir işimiz kaldı ama bu yıl içerisinde Ödemişin% 60 nı doğalgaza kavuşturmaya düşünüyoruz. Abone alımlarımız başladı. İlk abonemizde Belediye Başkanımız oldu. Ödemişimize hayırlı uğurlu olsun. Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Kendisi, doğalgazın gelmesi için çok büyük emek verdi. Sene başından beri, Allah yüzümüze güldü başkanımıza mahcup olmadık. Hayırlı uğurlu olsun”.

 

   Belediye Başkanı Mahmut Badem” Ben öncelikle başta genel müdür olmak üzere, tüm ekibini kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Gerçekten Ödemiş’te çok hızlı bir çalışma oldu. Her ne kadar tozdan Ödemiş Halkı memnun olmasa da, sonuç gelecek nesillerimiz için son derece önemli. Biz toz konusunun yaşanacağını ve bundan halkımızın rahatsız olacağını, önceden söyleyerek halkımızdan özür dilemiştik, tüm halkımıza sıkıntılı bir yaz geçirmelerine rağmen teşekkürlerimi sunuyorum. Toprak yapımız toza çok müsait. Ödemişlilerden bir kez daha özür diliyoruz. Başta doğalgaz genel müdürü olmak üzere, İzmir gaza teşekkür ediyoruz. Bu kısa sürede, bizim bu konudaki taleplerimizi dikkate aldılar. Ödemiş’in potansiyelini bir şekilde öne çıkarıp, burada olabilecek, potansiyele görede hareket ettiler. Genel müdürümüz söyledi bu kış biz artık temiz enerjiyi kullanmaya başlayacağız.  Bu kış Ödemiş’te hava kirliliğinin azaldığını görmeye başlayacağız. Bundan sonraki süreç, hızlı gelişecektir. Bu kış ayından itibaren, bizde belediye olarak merkezi sistemli kaloriferli yerlerde, baca filtrelerini daha sıkı bir şekilde denetlemeye başlayacağız."

“Çünkü önceden alternatif enerji kaynağımız yoktu. Ama artık bugün alternatif enerji kaynağı, temiz enerjimiz var. Hiç kimsede kalkıp çevreye zarar vermeye yada Ödemiş’te yaşayan insanlarımızın soluduğu havayı çok fazla kirletmeye hakkı yok bu konuda da daha dikkatli olacağız”

"Birçok yerde abone merkezi olmamasına rağmen Onuncu doğalgaz abone merkezini şehrimizde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir gaz Firması, on bir yıldır gaz dağıtıyor ama abone merkezi yok. İzmir gazın fiilen burada olması bizim için son derece önemli. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum bir numaralı abone olarak imzamı atıyorum Ödemişlileri bu önemli konuda abone olmaya davet ediyorum. Çünkü, Ödemiş kışın zehir soluyan insanların şehri değil, temiz hava soluyan insanların şehri olacaktır.”

       "İnsanlarımız bu konuda bir an önce tercihlerini yapmalı. Ödemiş için temiz, kullanımı kolay, hanımefendilerimiz için 24 saat sıcak su,  her şeyden önce, Ödemiş’te kendi yaşam süremizi etkileyen çocuklarımızın torunlarımızın yaşam süresini etkileyen  bir işle karşı karşıyayız. Bu konuda Ödemişlilerden duyarlı olmalarını istiyorum. Şehrimizde yeterince doğalgaz firması açıldı.”

Editör: Haber Merkezi