2015 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2014 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek.
Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının uzatılması hakkında Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa şunları söyledi, "Konuyla ilgili Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile görüşüldü. Bu sene sıkışılmasının sebebi ÇKS’ lerin 2014 ile programlanmasıdır.2015 ÇKS başvuru süresi, 2015 Haziran ayına uzatılacak" dedi.
Ahmet Kocaağa “Ziraat Odası gece geç saatlere kadar çalışmasına rağmen yoğunluk nedeniyle yetişilmemesi söz konusudur. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için Ziraat Odası Genel Başkanı Şemsi Bayraktarla görüşerek sorunu kendisine aktarmış bulunmaktayız. Oda konunun ilgili yetkili makamlarla görüşeceği hakkında bilgi vermiştir. Uzatılması için girişimler başlatılmıştır. “
27 Mayıs 2014 tarihinde yayımlanan ÇKS Yönetmeliği'ne göre başvuru süresinin, gerekli görüldüğü takdirde bakanlık tarafından uzatılabileceğini belirterek, “Yönetmeliğin geçici 1. maddesi 1. fıkrasında yer alan hüküm çerçevesinde başvurular, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla 31 Aralık 2014 günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır.” dedi.

Haber: Ebru TEKE

Editör: Haber Merkezi