HABER:YÜKSEL BALCI
10 bin dönüm arazi üzerinde 600 ortağın üretim yaptığı kooperatif, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın %30’unu karşıladığı finansmanla, kooperatif güneş enerjisi ile ısınma ve aydınlanmaya başladı.
10 milyon meyve fidanı
Kooperatif 180 çeşit meyve fidanı, 50 çeşit süs bitkisiyle 10 milyon fidan üretmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yoğurt ve ayran üretimi

Kooperatifin en önemli müşterilerinden biri de İzmir Büyükşehir Belediyesi. Belediyeye günde 10 ton yoğurt üreten kooperatif, bunun yanında, ayran üretimine de büyük önem veriyor. Üreticiden alınan 50 ton sütün 20 tonu mamul hale getirilirken, 30 tonu çiğ olarak satılıyor.

Büyükşehir’e 2 şer kiloluk 50 bin adet teneke kutu zeytin yağı
İzmir Büyükşehir’in yoksullara dağıttığı paketlerin içine konulmak üzere, 50 bin adet teneke kutu zeytinyağı Bademli Kooperatifinden karşılanıyor. Ayrıca, 300 ton zeytin yağıda iç ve dış pazarlara dağıtılıyor.
Cennet elması meyvesi Kurutması 
Kooperatif ayrıca 3 yıldır cennet elması denilen ürünün kurutmasını yaparak, vakumlayıp piyasaya sürmesi kooperatife ayrı bir puan kazandırmıştır.
13 yıldır kooperatif başkanlığını başarıyla sürdüren Selçuk Bilgi, “46 yıllık Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yaptığı çalışmalarla hem yurt içinde, hem yurt dışında kendisini en iyi şekilde tanıtmıştır. Türkiye fidancılığının %35’ini karşılamaktayız.

Teknolojinin tüm imkânlarını kullanıyoruz. Bio teknoloji laboratuvarımızda, virüsten ari fidan üretimi yapıyoruz. Üreticimizin alın terini en iyi şekilde değerlendirmek için ortaklarımızın sütünü, kestanesini, incirini, fidanını teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak değerlendiriyoruz.  Bu arada enerjimizi en ekonomik duruma getirmek için güneş enerjisini devreye soktuk. Bunun finansmanının %30’unun Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığından karşıladık. Geri kalanı kooperatifimiz tarafından karşılanmıştır.
Kooperatifimiz dev adımlarla teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak ilerlemektedir. Bunun sonucu olarak ortaklarımıza en iyi hizmeti veriyoruz. Yönetimimiz verilen hizmetlerden dolayı son derece mutludur. Kooperatifimiz gelişmelerini sürdürecektir. Bize her konuda destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Editör: Haber Merkezi