HABER:DİLEK AYVALI

Banka Promosyon Sözleşmesi, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’in makamında imzalandı.

İmza töreninde Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’in yanı sıra BYNDR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Akgün, Bayındır Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Kadan, Vakıfbank Bayındır Şube Müdürü Murat Özdek yer aldı.

2021-2024 yıllarını kapsayan promosyon sözleşmenin ardından açıklama yapan Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Ne söz verdiysek er ya da geç yapıyoruz, işçi arkadaşlarımızın geçen dönemden promosyon ödemelerinde mağdur edildiklerini biliyorduk, mağduriyetlerini gidermek için açılan ihalede en yüksek rakam olan kişi başı üç yıllık 2 bin 717 lira ile ilgili banka ile sözleşme imzaladık. Bayındır Belediyesinde çalışan 230 işçi kardeşim mayıs maaşı ile birlikte promosyon ikramiyelerini de alacaklar. Hayırlı uğurlu olsun, Rabbim aileleri ile birlikte ağız tadıyla yemeyi nasip eder inşallah” dedi.

Başkan Demirezen kendisinin başkanlığından önceki dönemde 2018-2021 yılları arasında alınan banka promosyonunun işçiye verilmediğini ve işçilerim mağdur edildiğini ifade ederek, “Bizden önceki dönemde işçilere promosyon ödemesi yapılmamış. İşçiler pek çok konuda mağdur edilmiş. Örneğin önceki dönemde DİSK ile yapılan sendika sözleşmesinde işçilere 5+5=10 yevmiye ikramiye verilmiş. Biz HAK-İŞ ile sendika sözleşmesi yaptık ve işçilere 15+15=30 yevmiye ikramiye verildi. Öte yandan BES’den ayrılma kararı alan işçilerin birikmiş BES alacakları toplu bir şekilde hesaplarına yatırıldı” dedi.

Editör: Haber Merkezi