Haber: Tolga KIZGIN Günlük bin 400 ton soğuk süt üretilen ve yaklaşık 50 süt işleme tesisinin bulunduğu Ödemiş’te, 500 tonluk süt fazlalığının kaldırılması çalışmalarının başlamasıyla, üreticinin yüzü gülmeye başladı. Yaklaşık 2 ay boyunca 80-90 kuruşa düşen süt fiyatlarından dolayı mağdur olduğunu belirten süt üreticileri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e seslenerek, “Ondan, Allah bin kere razı olsun. Damızlıklarımızın kesilmesini önledi” dediler.

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği çiftlikler sorumlusu Ahmet Cambazoğlu, “Geçtiğimiz ay içerisinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın Faruk Çelik’in katılımıyla, Ulusal Süt Konseyi toplantısında alınmış olan 1.15 kuruşluk referans fiyatına sanayici uymadı. Buna istinaden Bakan Çelik, ilgili mercilerle görüşerek, Damızlık Birliği ve Süt Üreticileri Birliği ile bir araya gelerek, Ödemiş’te 500 ton süt fazlalığının kaldırılması için, Et ve Süt Kurumu’nu harekete geçirdi. Birlikler olarak bizde üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Bu yüzden bakanımıza ve il müdürümüze teşekkür ederiz. Devlet artık, bölgemizde fazlalık olan 500 ton sütü, süt tozu yapmak için Damızlık Birliği ve Süt Üreticileri Birliği kanalıyla 1 lira 15 kuruştan sütü alıyor. Üreticilerimize, 1.15’ten aşağı süt vermemeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz. 1 lira 15 kuruşluk referans fiyata, sanayicinin de uyacağından eminiz. Damızlıklar, kesilmekten kurtuldu. Ödemiş, ne de olsa Hollanda olarak anılıyor.  Üreticimizin artık yüzü gülüyor. ”

“Sanayici iflahımızı tamamen kesecekti“

Ödemiş Balabanlı Mahallesi’nde bulunan Kuyucu Çiftliği’nin sahibi süt üreticisi Necip Kuyucu, “ Çiftliğimde, 80-90 tane büyükbaş sağmalı ineğim var. Çiftliğimizde günlük 1,5 ton soğuk sğt üretiyoruz. Süt fiyatlarından 2 ay boyunca büyük sıkıntı çektik, mağdur olduk. Tarım Bakanımızdan Allah razı olsun, bu işe el attı. Ödemiş Damızlık Birliği de bu işin üzerine düştü. Tarım bakanımız olmasa sanayici iflahımızı tamamen kesecekti. 80 kuruşa kadar düşen süt fiyatları Tarım, Gıda Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik’in çabalarıyla, 1 lira 15 kuruşa kadar yükseldi. Hükümetimizden de Allah bin kere razı olsun, bizi, damızlıklarımızı kesmekten kurtardı” diye konuştu. 



Editör: Haber Merkezi