İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği panellere Ödemiş’ten başladı.
Birlik bünyesinde dün saat 10.30’da “Süt Sığırcılığında Koruyucu Hekimlik ve Ari İşletmeler Nasıl Kurulur?” konulu panel Ödemiş Belediye Şehir Salonu’nda düzenlendi.
İki grupta gerçekleşen panel, hediye çekilişinin ardından son buldu.
İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli, yönetim kurulu üyeleri ve birliğe bağlı üyelerin katıldığı panelde ilk konuşmayı İzmir’den katılan veteriner hekim Çiğdem Acar yaptı.
Acar yaptığı konuşmasında süt sığırcılığında koruyucu hekimliğin önemini vurgulayarak şunları söyledi:
“Süt, insanların ve yaşayan tüm canlıların vazgeçilmezi konumundadır. Bunun için üretimine çok dikkat edilmelidir. Sağımını yaptığınız, ineklerin sağlık durumlarıyla da bire bir ilgilenecek bir hekime ihtiyacınız vardır. Bunun için, hekim seçiminde titiz davranın.”
Konuşmaların ardından ara verilen panelin ikinci oturumdaki konusu “Ari İşletmeler Nasıl Kurulur?” başlığı altında gerçekleşti. Gerçekleştirilen panelde konuşmacı olarak İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli de yer aldı.
Çelikkaleli katılımcılara yaptığı konuşmasında, ilk olarak katılım gösterdikleri için üyelere teşekkür etti.
Çelikkaleli, “Ari işletmelerin kurulması için desteklemeler verilmektedir. Bu desteklemeden yararlanmak üzere müracaat eden işletmeler için işletme Tespit ve İnceleme Tutanağı düzenlenir. İşletme asgari teknik ve hijyenik açıdan yeterli olmalı, işletmedeki tüm sığırlar ise, Bakanlık programına uygun olarak küpelenmiş, pasaportu verilmiş ve veri tabanına kayıt edilmiş olmalıdır. Bunları sağlayan üyelerimiz ari işletmeyi kurmuş olacaktır. Detaylı bilgileri birliğimiz ekip kadrosundan da alabilirsiniz. Ben buraya katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Çelikkaleli’nin konuşmasının ardından çekilişe geçildi. İzmir’de faaliyet gösteren firmaların hibe ettiği cep telefonu, saat ve buna benzer hediyeler, yapılan çekilişle panele katılanlara dağıtıldı.
Editör: Haber Merkezi