Şener, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihsel, Çevre ve Kültür Müdürlüğünde görev alacak
 

Birgi Eski Belediye Başkanı ve Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Cumhur Şener, Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa etti. İstifa gerekçesini yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.
Şener, "Öncelikle dünya madenciler günü dolayısıyla artık ülkemizde kazaların olmamasını diliyorum. Bu günü anarak sözlerime başlıyorum" diyen Şener, daha sonra açıklamasına şöyle devam etti, "30 Mart 2014 Tarihinde itibaren Ödemiş Belediyesinde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye meclis üyesi olarak görev yapmaktayım. Bu gün paylaşmak istediğim bir husus için sizlerle beraberiz. Ama bazıları tarafından bir yerlere çekilip yanlış anlaşılmasına meydan vermek istemediğim için, bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. Bazı dostlarımız aslı astarı olmadığı halde, laf üretmede çok maharetliler onun için ki bu duygularımı paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz, 10 yıldır tarihi ve kültürü ile dimdik ayakta duran şirin Beldemiz Aydınoğlularına başkentlik yapmış ve antik çağlardan beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Birgi beldemizde 10 yıl süre ile Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Öncelikle beldem de bana bu onurlu görevi veren belde halkıma da buradan teşekkür etmek isterim. Çünkü Birgi de Belediye başkanlığı yapmak bir onurdur. Hele hele son Belediye başkanı olmak ayrı bir onur olduğunu düşünüyorum. 1990’lı yıllarda benim de meclis üyesi olarak başladığım, Birgi’nin tarihini ve kültürünü korumak ve gelecek kuşaklara aktarma girişimimiz aklın ve bilimin harmanlanması ve tabi ki Çekül Vakfının ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesinin katkıları ile arada kesintiler olmasına rağmen 2004-2014 yılları arasında bu kısa dilimde adeta yok olmak üzere olan beldemizi restorasyon çalışmalarımızla kendinden söz ettirir hale getirdik. Her ne kadar, çalışma anında bazı kendini bilmez kişiler tarafından olumsuz bakıldı ise de Birgi’de değişim gerçekleşmiştir. Bugüne geldiğimizde ise bu değişim herkes tarafından fark edilmeye başlanılmıştır. Bugüne geldiğimizde ise bu değişim herkes tarafından fark edilmeye başlanılmıştır. Bu yola çıkarken de bizlerin düşünceleri bu çerçeve içerisinde olmuştur. Bu konuda bana rehberlik eden ve destek veren katkı koyan tüm ekip arkadaşlarıma ayrıca gece gündüz demeden çalışan çalışma arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim. Bu çalışmalardan ve destekten aldığımız güçle, Birgi beldemizi Ödemişimizin nadide gözbebeği bir yere taşıdığımıza inanıyor ve bu durumun ise şu an için gözlerden kaçmadığı ortadadır.”

“Büyükşehir yasası vatandaşımızı mağdur ediyor”
Beldemizi başlarda söylediğimiz gibi film platosu haline getirdiğimiz herkes tarafından geç de olsa anlaşılmıştır. Hepimizin bildiği gibi 6360 sayılı yasa ile hiç irdelenmeden alt yapısı hazırlanmadan ilçemizde ve 9 ilimizde 23 beldemiz hiç araştırma yapılmadan ilçemizde 74 köyümüz ilimizde ise 500’ün üzerinde köyümüz bir anda ben yaptım oldu anlayışı ile buralarda yaşayan halkımız adeta yok sayılarak mahalleye dönüştürüldüğünü biliyoruz. Bu durum önceleri pek fark edilmedi, Ancak halkımız şimdi yavaş yavaş bu durumun farkını varmaya başladı. Dolayısı ile CHP'li belediyeler olarak, bizim söylediklerimiz doğru çıktı. Bu durum da çalışmalarımız bir an da bu yasa ile kesintiye uğrayarak halkımız yok sayılmış ve mağdur edilmiştir. Bu yasanın ve bu durumun ne kadar adaletli olduğu başta ilçemiz olmak üzere adalet ve kalkınma partisi yetkililerine sormak istiyorum, bu durumun ne kadar adaletli olduğunun takdirini de saygı değer halkımıza bırakıyorum. “

“Birgi onur ödülü beni mutlu etti”

Şener, “Geçtiğimiz günlerde İzmir'de yapılan Birgi Belediyemiz tarafından kültürel ve mekânsal mirasımıza sahip çıkılmasını ve hak ettiği saygıyı gösterdiğimiz fark edilmiş ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından onur ödülü Birgi’ye verilmiştir. Bu onuru bizlere yaşattıkları için Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere, emeği geçen birçok bilim insanımıza, Saygıdeğer hocalarımıza, İmar ve Şehircilik daire başkanlığına tarihsel çevre ve kültür müdürlüğümüz ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Buradan şuraya gelmek istiyorum, Birgi belediye hizmetlerimizin yanında bir çok proje ürettik ve bir çok restorasyon gerçekleştirdik. Daha henüz yolun başında iken bu çalışmaların kesintiye uğramasına gönlümüz razı olamazdı üzüldük ama çabalarımız referandum yapmamıza rağmen sonucu değiştirmedi. Çalışma arkadaşlarımla şu sonuca ulaştık, bu bilgilerin ışığında başta Birgi olmak üzere Ödemiş ilçemizde yapılacak çalışmalara katkımız olur diyerek meclis üyesi olmam konusunda birleşmiştik. Halkımızın teveccühü ve desteği ile bu göreve seçildik. Katkısı olanlara sonsuz teşekkür ediyorum. Yaklaşık bu görevimi 8 aydır gerektiği şekilde yaptığıma inanıyorum. Ancak şu izlenimlerimi sizlerle paylaşmadan geçmek istemiyorum. Görevde bulunduğum meclis üyeliği ile bu çalışmaları yapma imkânın olmadığı ortada. “İzmir Büyükşehir Belediyesinde göreve başlayacak olan Cumhur Şener, istifa  gerekçesini açıkladı. Şener, “İzmir Büyükşehir Belediyesi imar ve şehircilik müdürlüğü ve tarihsel çevre kültür müdürlüğü ile yaptığım görüşmeler neticesinde, başta Birgi olmak üzere ilçemizdeki tarihi ve kültürel değerlerimizi koordine etmek üzere sorumluluk almam konusu bana iletildi. Bu durum karşısın da, ilçemizde yükleneceğim bu sorumluluğun daha sağlıklı olması ve daha sağlıklı çalışma ortamını oluşturabilmem adına daha şeffaf davranmak ve olaylara daha iyi sahiplenmek adına şu anda bulunduğum Ödemiş Beleyesi meclis üyeliğinden istifa etmem gerektiğini düşünüyorum. Bu konudaki dilekçemi de Belediye Başkanımız Sayın Mahmut Badem' e ilettim. Siz değerli basın aracılığı ile tüm halkımızla ve kamuoyu ile bu duygu ve düşüncemi paylaşıyorum öncelikle ülkeme daha sonra ilçeme, CHP disiplini içinde hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.Cumhur Şener’in istifası ile belediye meclis üyesinin sıralamaya göre Metin Uçar olması bekleniyor.

Haber: Süleyman GÜLEROĞLU

Editör: Haber Merkezi