HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş’te eczane teknisyeni olarak çalışan Osman Bozkurt, çocukları Mert ve Emir Bozkurt ile birlikte 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle çektiği videoyla sosyal medyada büyük beğeni topladı. Bozkurt, Yerelgüç mikrofonlarına çok özel açıklamalarda bulundu.

EVLATLARIMA BİR MİRAS BIRAKMAK İSTEDİM

Uzun zamandır zeybek oynadığını belirten Osman Bozkurt, “Zeybek oynamayı seviyorum, oğullarım da çok seviyor. Ben yaklaşık 5 yıl önce zeybek oynamaya başladım. Birçok yerde de oynuyorum ve sahne alıyorum. Bu bizim ruhumuzda var. Bunu da evlatlarımla birlikte ölümsüzleştirmek istedim.  O yüzden böyle bir video çekmek istedik. 18 Mart bizim için önemliydi. Evlatlarıma bir miras bırakmak istedim. Onun için böyle bir video çekme kararı aldık” dedi.

Videonun çok büyük bir ilgi gördüğünü ve bundan çok memnun olduklarını ifade eden Bozkurt, “Tabii ki özellikle bunun arka planında olan kişiler var.  Onlara da teşekkür edeceğiz. Ödemiş, 29 Ekim’de 2000 kişiyle zeybek gösterisi yaparak, Dünya’ya adını duyuran bir ilçemiz oldu. Ödemiş denilince sadece patates ya da başka bir şey değil zeybekle de bilinen bir yer oldu. Bu bizim için çok gurur verici bir şey” dedi.

BİRÇOK KİŞİ ARAYIP TEBRİK ETTİ

18 Mart’ın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Osman Bozkurt, “Bu, vatan için kanını dökmüş olan şehitlerimizi anmak bir nebze olsun. Bizim de bu yıl onları yâd etmek adına katkımız olduysa ne mutlu. Ben ilgi gösteren herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz ayrıca Ödemiş Belediyesinin ve Halk Eğitim Merkezinin projelerinde ekibimizle beraber yer alıyoruz. Öğrenmek isteyen herkese öğretmeye çalışıyoruz. Ama bizden daha iyi ve profesyonel olan hocalarımız da var. Onlar aslında bu işin mimarları. Bizler de onlardan öğrenerek bu seviyeye geldik. Videoyu izleyenlerden çok güzel bir tepkiler aldım. Herkes sosyal medyada paylaştı. Birçok kişi arayıp tebrik etti. Beklemediğim yerlerden bile arayanlar oldu. Tabii ki zeybek denildiği zaman herkes çok seviyor ve önemsiyor 18 Mart gibi önemli bir gün olduğu için de ilgi gördüğünü düşünüyorum. Yoğun bir ilgi vardı ve hala daha devam ediyor. Ben bu işin mimarları Bedirhan Diyarbakırlı, Ödemiş Belediyesine, Halk Oyunları eğitmeni arkadaşlarıma, Uğurcan Acar’a, Ödemiş halkına ve paylaşım yapanlara, ilgi gösterenlere sesimizin ulaştığı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi