HABER: YÜKSEL BALCI

Ödemiş Anadolu Lisesi 9. Sınıfında okuyan 15 yaşındaki Ömür Aldemir, engelli olduğu için yapılan ameliyatlarla hayatını devam ettirmeye çalışıyor. 13 yıl önce Kırıkkale Tıp Fakültesinde ameliyat edilmiş ancak,  omuriliğindeki yanlara doğru aşırı eğrilik (skolyoz) rahatsızlığı bir türlü giderilememişti. 737 liralık engelli maaşıyla geçinen anne Nagehan Bilgin, çocuğunu her gün elinden tutarak okula getirip götürmekten kurtulmak için Ömürü tekrar ameliyat ettirmek istedi.

İzmir de bir özel doktor, bu işin 60 bin liraya yapılacağını söylemesi anne Nagehan Bilginin ne yapacağını bilemez hale getirdi. Ödemiş’te bu iş için kurulan komisyon, bir yardım kampanyası açtı. Yardım kampanyasında 35 bin lira yardım toplandı bu arada Ömür’ün Okulu Ödemiş Anadolu Lisesi, Birgivi koleji, İzmir Amerikan Kültür Koleji ve diğer birçok okulda veliler kermesler düzenleyerek genç kıza yardımcı oldular.

Kaymakamlık İşe El Attı

Ömür haberini DHA nın devamlı gündeme getirmesi, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’nu harekete geçirdi.  Kaymakam Ateşoğlunun talimatıyla, Ömür’ün ameliyatı için eksik kalan 25. Bin lira, Ödemiş Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılandı. Ömür başarılı bir ameliyat geçirdi. Daha sonra kalçadan yapılan ikinci ameliyatın giderleri de yine Kaymakam Celil Ateşoğlu’nun devreye girmesiyle sosyal yardımlaşma vakfından karşılanarak, ikinci ameliyatta başarıyla sona erdi.

Engelli Asansörüne ilk kazma

Sağlığına kavuşacak olan Ömür Aldemir için Milli Eğitimden müjdeli bir haber geldi. Ödemişteki hiçbir eski yapı okulda olmayan engelli asansörü, Ömür’ün okulu olan Ödemiş Anadolu Lisesine yapılması kararlaştırıldı.

Bugüne kadar arkadaşlarının yardımıyla ikinci katta bulunan sınıfına merdivenlerden inen ve çıkan Ömür, bundan sonra, asansörle rahatlıkla ikinci katta bulunan sınıfına çıkabilecek. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü 14 Temmuzda okula yapılacak engelli asansörü için ihale açtı. İhaleye 4 firma katıldı. İhale 78.000 liraya Konya’dan Ester Asansör Isıtma soğutma sistemleri Mak. Müh. San ve Ticaret Ltd. Ştd’ye kaldı. Şirket ortaklarından makine mühendisi Mehmet Sabri Kiraz okula gelerek kazıma başladı. Kiraz, asansörün 45 gün içeresinde teslim edileceğini açıkladı. 45 gün sonra, Ödemiş’te ilk kez önceden yapılmış okullardan biri olan Ödemiş Anadolu Lisesi, Ömür sayesinde engelli asansörüne kavuşacak ve Ömür gibi engelliler rahatlıkla dershanelerine asansörle çıkma imkânı bulacaklar. Okul Müdürü Erdal Görken “Yapılacak olan asansör sayesinde engelli öğrencilerimizin yanında okulumuzun sınav merkezi olması nedeniyle sınava gelen adayların yanı sıra engelli-yaşlı vatandaşımıza yönelik verdiğimiz hizmetin kalitesi artacaktır. Konuyu gündeme getiren asansörün yapımı konusunda başta Kaymakamımız Sayın Celil Ateşoğlu’na, Bakanlığımıza ve diğer İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine okulum adına teşekkür ederim.” 

Editör: Haber Merkezi