Bayındır’da 8 Mart Dünya Kadınlar günü birbirinden farklı etkinliklerle kutlandı.
Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’in katılımlarıyla kadınlara çiçek dağıtımı yapılırken, İlk olarak Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ve eşi Elvan Kertiş, Belediye Meclis üyesi Şükran Hızlıer kadın Belediye personeline ve Bayındır merkez, Canlı ve Çırpı semtlerinde kadın vatandaşlarımıza ve kamu kuruşları ve okullarda görev yapan bayan memurlara da çiçek dağıtımı yapıldı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı.
Belediye Başkanı Mehmet Kertiş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Hayatın her anında varlıkları ile büyük onur ve gurur duyduğumuz, eğiten, bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren ve sevginin simgesi kadınlarımızdır. Vatan savunması olduğunda evlatlarını kınalı kuzular gibi Çanakkale'ye gönderen, Nene Hatun gibi vatan için savaşan, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mühimmat sevk edilirken çocuğu ölecek olmasına rağmen üzerindeki bezi alıp, vatanın bekası için top mermisinin üzerini örterek dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran kadınlarımızın haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Başta vatan için canlarını vermiş aziz şehit ve hakkın rahmetine kavuşmuş gazi kadınlarımıza Allah’ü Teâlâ mekânlarını cennet eylesin. Tüm kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutlarım” dedi.
Daha sonra Bayındır merkez, Canlı ve Çırpı semtlerindeki kamu kuruluş, okullar olmak üzere kadınlara sümbül, hercai menekşe dağıtımı yapılarak 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlandı.
 
Editör: Haber Merkezi