HABER: AYŞE AKYÜZ

Türkiye’de çiçekçiliğin merkezi olan Bayındır 2-3-4 Mayıs tarihleri arasında yapılan 17.Çiçek Festivali ardından dördüncüsü yapılacak olan Kiraz şenliğine hazırlanıyor. 8 Haziran 2014 Pazar günü saat 16.00’da Bayındır Balcılar mahallesinde 4.Balcılar Kiraz Şenliği kutlanacak.

2008 Yıllından itibaren Bayındır İlçe Tarım Müdürlüğünce yürütülen EKÜY-Entegre Ürün Kontrol Yönetim Projesiyle; Kemalpaşa ve Manisa-Alaşehir’in ihraç ettiği kirazın %40’nı karşılar duruma geldi.  Balcılar, Osmanlar, Alankıyı, Çınardibi, Dernekli, Çamlıbel, Söğütören, Kızıloba, Sarıyurt, Hisarlık, Kızılkeçili, Alanköy ve Lütuflar mahallelerinde toplam 850 hektarlık alanda, 1100 üretici tarafından yetiştirilen Ziraat-0900, Napolyon ve Burlat tipi kirazların ihracatta tercih edilmesinin nedeni ise, üründe zirai ilaç kalıntısı olmaması olarak gösteriliyor.

            8 Haziran’da Bayındır’da şenlik var

Bu yıl 4.sü yapılacak olan Balcılar Kiraz şenliğinde yine renkli etkinlikler sahne olacak. Şenlik’te kiraz yarışması, İzmir Büyükşehir Belediyesi sanatçıları konseri ve Balcılar mahalle muhtarlığınca keşkek ikramı olacak.

EKÜY projesi ile Zirai ilaç kalıntısız kiraz üretimi yaptıklarını belirten mahalle muhtarı Mustafa Güme, ’’Ürettiğimiz kiraz, iklim nedeniyle tat ve aroma yönünden güzeldir. Her geçen yıl ihracat firmalarına verdiğimiz kiraz rekoltesinde artış var. Kirazımızın İzmir’e ve Türkiye’ye tanıtımını sağlayan Kiraz Şenliğimize herkesi davet ediyoruz’’ dedi.

             Kiraz’da marka Bayındır

Bayındır’ın tarımsal alanda önemli bir üretim yaptığını vurgulayan Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, çiçekçilik dışındaki diğer tarım ürünlerinde de başarılı üretimler gerçekleştirdiğini söyledi. Sesli, ’’Bayındır sahip olduğu verimli topraklar ve iklimi nedeniyle Küçük Menderes ovasında önemli miktarlarda tarım ürünü yetiştirmektedir. Üreticimizin daha fazla kazanmasını sağlayacak en önemli faktör tanıtımdır. Bayındır kirazının tanıtımında önemli bir yeri olan Balcılar’ da İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Balcılar mahalle muhtarlığı işbirliğiyle 8 Haziran 2014 Pazar günü 4.Balcılar Kiraz şenliğini gerçekleştireceğiz. Muhteşem doğası olan Balcılar ’a herkesi ağırlamaktan mutluluk duyacağız’’ 

Editör: Haber Merkezi