Bayındır çiçek kokmaya hazırlanıyor

Türkiye’nin en önemli çiçek üretim merkezlerinden biri olan Bayındır ilçesinde düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali 29 Nisan – 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bayındır’da uzun yıllardır düzenlenen şenlikler 2009 yılında ulusal, 2010 yılında ise Uluslararası festival düzeyine ulaştı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da rengârenk çiçeklerin sergileneceği festivale dünyanın her yerinden ziyaretçilerin gelmesi bekleniyor.

Bayındır ilçesinde düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali 29 Nisan – 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bahar ayının ilk haftalarında tomurcuklanmaya başlayan çiçeklerini sergilemeye hazırlanan Bayındırlı çiçek üreticileri, 29 Nisan Çarşamba günü çiçeklerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyorlar. Beş gün sürecek uluslararası etkinlikte, Bayındır Belediyesi’ de birbirinde güzel etkinliklerle Bayındır’a gelen konuklarda mutlu anılar bırakmayı hedefliyor. Bu yıl 18.düzenlenecek olan festivale İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayındır Belediyesi birlikte ev sahipliği yapacak.

Muğla Büyük Şehir ve Soma Belediyesi ’de onur konuğu olarak festivalde yerini alacak. Çarşamba günü saat 14.00’de kortej yürüyüşüyle başlayacak olan festival İlk iki gün Bayındır Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin etkinlikleriyle renklenecek. Yunanistan’dan gelen misafirlerde festivalde kültür cümbüşü oluşturacak.

Festivalin üçüncü günü olan 1 Mayıs İşçi bayramında ise Bayındır’da Suavi rüzgârı esecek, Suavi’nin ardından bu kez Bayındır’da Bengü hareketli şarkılarıyla festivali doruk noktasına çıkartacak. Festivalin son günü ise Bayındır’a TRT Müzik konuk olarak katılarak canlı yayınlanacak “Ege Rüzgârı” isimli programda TRT sanatçılarının seslendireceği en güzel şarkıları canlı yayınla Bayındır’dan Türkiye’ye seslenecek. Festival “En iyi Bitki yarışması ve Ana sınıfı öğrencilerinin arasında düzenlenen bayındır konulu resim yarışmasının ödül törenleriyle son bulacak.

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ; “Hemşerilerimizden gelen yoğun talepler üzerine bu yıl 18.incisi düzenlenecek olan 18.ci Çiçek Festivali 29 Nisan -3 Mayıs tarihleri arasında 5 gün boyunca tüm hızıyla devam edecek. Festival boyunca birbirinden güzel ve farklı etkinliklerle konuklarımızı ağırlayacağız. Çiçeğinin hikâyesinin başladığı kentimize tüm halkımız davetlidir.”

 

 

HABER AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi