CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İçişler Bakanı Efkan Ala’ya, uzman jandarmaların sorunlarının çözümüne ilişkin yürütülen bir çalışma olup olmadığını sordu.

Türeli, TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, sayıları 25 bini bulan uzman jandarmaların mümtaz terfi, okulda geçen sürelerinin hizmetten sayılmaması, ek göstergedeki haksızlıklar gibi çözüm bekleyen birtakım sorunları bulunduğunu ifade etti. Türeli, söz konusu sorunların bir an önce çözülmesi ve hakların iade edilmesi gerektiğini belirterek, “Uzman jandarmaların özlük hakları ile ilgili ne gibi çalışmalar yapılacaktır? Uzman jandarmalar mutsuz. Niçin bu huzursuzluğun nedenleri araştırılmıyor?” diye konuştu.
-SORULAR-
Türeli’nin önergesinde şu sorular yer aldı:
“-Subay-Astsubaylara uygulanan mümtaz terfi olayı Uzman Jandarmalara neden uygulanmamaktadır?
-Subay ve Astsubayların okulda geçen süreleri hizmetten sayılmakta iken Uzman Jandarmaların okulda geçen süreleri neden hizmetten sayılmamaktadır?
-Astsubaylar ile aynı eğitimi almalarına rağmen Uzman Jandarmalara 2200 ek gösterge verilmesinin nedeni nedir?
-Söz konusu sorunların düzeltilmesi amacıyla Bakanlığınızca yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır? Eğer varsa bu çalışma hangi aşamadadır? Eğer yoksa böyle bir çalışma başlatılması düşünülmekte midir?”

 

Editör: Haber Merkezi