Ödemiş Öğretmenevi önünde yapılan basın açıklamasında Özgür Günlü şu ifadelere yer verdi, “Bugün, 3600 ek gösterge hakkı için yıllardır bekleyen milyonlarca memurumuzun sesi olmak haklarını istemek için buradayız.

Milyonlarca çalışan, devletine, halkına verdiği hizmetlerin karşılığında, insanca onuru ile yaşamak için haklarını çalışırken de emekli olduğunda da talep ediyor. Ömrünün yarısını halkına, milletine hizmet etmekle geçiren memurlarımız, kimi devlet memuru olduğunu unutanlar gibi hanlar hamamlar, yazlık-kışlık saraylar, lüks otomobiller veya uçaklar değil, yalnızca bir nebze olsun insanca, onurunca yaşayabileceği ücrete sahip olmak için 3600 ek gösterge talebinde bulunuyor.

Halkından, sokaklardan uzak olan ben bilirim iktidar anlayışı; bugünde emekçinin sesini talebini duymuyor. AKP iktidarı seçim dönemlerinde vatandaşın gözünü boyamak için arkasını dolduramadığı bir başka vaadi olan 3600 ek gösterge ile vatandaşımızın geçim derdini siyaset malzemesi yapmış, seçim sonrası ise kendi yandaşı olmayanlar haricinde ise vatandaşı yoksulluk sınırının altında aç bir yaşam mücadelesinde bırakmayı seçmiştir.

VERDİKLERİ SÖZLERİN ÜZERİNDEN 39 AY GEÇTİ

Verdikleri sözlerin üzerinden 39 ay geçmesine rağmen hiçbir düzenleme yapmayan ben bilirim iktidarı geçim sıkıntısı çeken milyonlarca vatandaşımızın her yıl hayalleri ile oynamaya devam etmektedir. Vatandaşlarımız artık bu düzene kanmamakta umutları, hayalleri ve gelecekleri ile oynayanlara sandıkta derslerini vermekte kararlıdır. Artık hiçbir vatandaşımız iktidarın sözde samimiyetine kanmamaktadır.

Vatandaşlarımız en temel hakları olan barınma ve adil yaşama haklarını kullanamamakta her geçen gün yoksullaşmaktadır. Artık bu düzene, halkımızın sömürülmesine, iktidarın yıllardır yaptığı umut tacirliğine, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında son vereceğiz.”

Editör: Haber Merkezi