CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programı kapsamında dün uçakla Kars'a geçti. Oradan da Karayoluyla Artvin Şavşat'a geçen Kılıçdaroğlu, burada halka hitap ettikten sonra Artvin'e gitmek üzere yola çıktı. CHP konvoyu, Ardanuç ilçesi yakınlarına geldiğinde, Yanıklı köyü girişinde saat 14.00 sıralarında PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu olaydan yara almadan kurtuldu. Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı siyaset dünyasından ve CHP’lilerden tepkiler geldi

DÖNMEZ ; “HAİNLER HERGÜN YİĞİTLER BİRGÜN ÖLÜR”

Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak yazılı  bir basın açıklaması yayınladı.

 Dönmez, yaptığı basın açıklamasında yapılan saldırıyı kınadı. Dönmez  "Ana muhalefet lideri Genel Başkanımız, Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de uzun namlulu silahlarla, roket atarlarla Türkiye tarihinde yaşanmamış bir şekilde yapılan hain saldırıyı nefretle kınıyoruz. 
CHP Ödemiş İlçe örgütü olarak bugün sabah saatlerinde Şırnak ,Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Amirliğimize yönelik bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen saldırıyı da  şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Alçaklar, Hainler, İşbirlikçiler, Korkaklar ve Saltanat uğruna vatanını satanlar her gün, ölürler. Namusuyla siyaset yapanlar, korkmadan doğru bildiği yoldan dönmeyenler, halkı için ölümü göze alanlar, Ata’sının, Cumhuriyetin, demokrasinin yolundan ayrılmayanlar, teröre, tehditlere ve iftiralara boyun eğmeyen yiğitler sadece bir kere ölürler”

“KILIÇDAROĞLUNA HAKARET EDENLER BUGÜN UTANCINI YAŞIYORLAR”

Dönmez sözlerine şöyle devam etti ; “ 15 Temmuz’da ve sonrasında yaşadıklarımızı çok önceden öngören, terör örgütlerini, asla boyun eğmeyen, taviz vermeden, onları her ortamda lanetleyen, Türkiye’nin gerçek lideri CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan alçak terör saldırısını, en şiddetli şekilde kınıyoruz. CHP olarak Genel Başkanımıza bu saldırıyı yapanları ve bir askerimizi şehit edenleri, er ya da geç pişman edeceğimize Türk Halkımızın önünde söz veriyoruz.

Yıllardır yaptığı uyarılar, işaret ettiği tehlikeler bir bir ülkemizin başına bela olurken, o günlerde Genel Başkanımıza hakaret edenler, iftira atanlar, tehdit edenler bugün bu yaptıklarının utancını yaşıyor, Cumhuriyet Halk Partisinin korkusuz dürüst lideri, vakur tavrını bozmamış, kendi canını hiç düşünmemiştir.”

“BİZİ SALDIRILARLA YOLUMUZDAN DÖNDÜRMEYE ÇALIŞANLAR CHP ‘NİN TARİHİNE BAKSINLAR”

Dönmez ;  “ Bu saldırıyı yapanlar sadece CHP’yi değil, Türkiye cumhuriyetini, yıllardır yok edilmeye çalışılan demokrasimizi ve cumhuriyet kurumlarına, milletimizin birliğini ve kardeşliğini hedef almıştır.

Bizi bu saldırılarla yolumuzdan döndüreceklerini düşünen insanlıktan nasibini almamış caniler, CHP’nin tarihine bir baksınlar, kendilerini nasıl ahmak durumuna düşürdüklerini de görürlerdi.

Ülkemizi karıştırmak, iç çatışmaya sürüklemek ve kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen bu hain saldırıya rağmen;Bu ülkede silah sesleri yükselsin diyenlere inat, Çocukların kahkahası yükselsin demeye, Bombalar patlasın, üzerinden siyaset yapalım diyenlere inat, barış ve kardeşlik demeye, İşine gelince kirli ilişkilerle terörü, dini kullanmaya çalışanlara inat, Atatürk Cumhuriyeti demeye,

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenlere inat, Bir canımız var o da memleketime feda olsun demeye, Bu uğurda Vatan için, Ulusumuz için, Demokrasi ve Cumhuriyet için ve elbette ki Kemaller için göğsümüzü siper etmeye devam edeceğiz”dedi.

“NE DİKTAYA, NEDE DARBEYE GEÇİT VERİRİZ”

Dönmez sözlerine şöyle son verdi ; “Biz CHP’yiz, Biz Atatürk’ün Neferleriyiz, Biz Kemal Kılıçdaroğlu ’nun yol arkadaşlarıyız, Ne teröre Boyun eğeriz, Ne diktaya, Nede Darbeye geçit veririz. Saldırıda şehit olan askerlerimize ve polislerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ayrıca yaralanan güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyor, bu kahramanlarımıza da herkesin önünde bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."

Editör: Haber Merkezi