HABER: DİLEK AYVALI

Öztürk Mesajında şu ifadelere yer verdi, "I. Dünya Savaşı'nın ardından 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması’nın 7. maddesine dayanılarak 15 Mayıs 1919 tarihinde, İzmir'e Yunan birliklerinin girmesi ile Anadolu'nun işgal edilmesinin ardından, "Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır" diyerek 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in başlattığı Kurtuluş Savaşı, emperyalizmin kağıttan kaplan olduğunu kanıtlayan 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Zaferi ile sonuçlanmıştır.

Emperyalizme ve yerli uşaklarına karşı ulusça vermiş olduğumuz Milli Mücadele'nin sonucunda, 96 yıl önce bugün; Muaviye ile başlayan ve Yavuz'la Osmanlı'ya geçen Bizantist saltanat son bulmuş ve insan onuruna en yaraşır yönetim biçimi olan "Cumhuriyet" ilan edilmiştir.

"Bütün mazlum milletler, zalimleri bir gün yok edecektir. O zaman, dünya yüzünden zalim ve mazlum kelimeleri kalkacak, insanlık kendine yakışan bir toplumsal duruma kavuşacaktır'' diyen Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu Cumhuriyet; emperyalist haydutlara indirilmiş bir tokat, mazlum milletlere umut ışığı ve yokedilmeye çalışılan bir ulusun küllerinden yeniden doğuş mücadelesinin zaferle taçlanmasıdır.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, düşman çizmesinin yurttan sökülüp atılması ve Cumhuriyet'in bizlere armağan edilmesi uğruna hiçbir fedakarlıktan sakınmayan tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor ve Cumhuriyetimizin 96. yılını, bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz "Kuvayi Milliye" ruhuyla selamlıyorum."

Editör: Haber Merkezi