HABER:GAMZE ONAN
İlçe Başkan Yardımcılarından Mehmet Kiremitçi tarafından yapılan basın açıklamasında, “Bugün ulusal egemenliğimizin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 97.yılıdır. Tüm vatandaşlarımıza kutlu olsun.


Demokrasimizin beşiği olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında top seslerinin yankılandığı, ateş ve barut kokularının dört bir yanı sardığı bir ortamda kurulmuştur. Ulusumuzun kaderini tayin eden savaş kararları bile bu mecliste tartışılarak alınmıştır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün ve bağımsızlığının güvencesi Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; bağımsızlığın koruyucusu olarak gördüğü çocuklara bu büyük günü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan etmiştir. Bu bilinçle, ulusumuzun Cumhuriyetle perçinlenmiş egemenliğine bizler, yani “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler” sahip çıkacağız.
Bugün Ülkemizin en büyük dinamiği olan çocuklarımız, her türlü baskı ve yıldırma politikalarına karşın, ulusal egemenlik bilinciyle tanışmakta; ulusun ve devletin birlik ve bütünlüğüne, bağımsızlığına, hukukun üstünlüğüne olan inançla yetişmektedir. Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur” özdeyişi ile özdeşleşen ulusal egemenlik anlayışımız, hiçbir güç tarafından değiştirilemeyecektir. Bu ulus, kendi kaderini tayin etme konusunda hiçbir ulusun sahip olamayacağı deneyime ve kazanıma sahiptir.
Bizler Ata’mızı daha çok özlüyor, O’na ve mücadele arkadaşlarına daha çok minnet duyuyoruz. Bütün varlığımızı Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine, ulusal bağımsızlığımıza feda etmeye hazır olduğumuz herkesçe bilinmelidir.
Bu duygularla aydınlık geleceğimizin güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutluyoruz.” İfadeleri yer aldı.


Editör: Haber Merkezi