HABER : Tolga KIZGIN





Ödemiş’te Süleyman Demirel Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yol yapım çalışmalarının yavaş gittiği konusunda yapılan eleştirilere cevap geldi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yol yapım çalışması başlatmıştı. Yol yapımının uzadığı, yapımının yavaş gitmesi sebebiyle ev sahipleri yolun tozundan ve çukurların olması sebebiyle de şoför sürücüleri tarafından eleştirildi. Bunun yanı sıra sosyal paylaşım sitesinde kurulan Küçük Menderes Platformu tarafından yola geçtiğimiz gün “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemişimize iki aydır reva gördüğü yol” yazılı pankartlar astı.



Konuyla ilgili Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir,  CHP Ödemiş İlçe Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanını asılan pankartları söktürdüğünü iddia ederek basın açıklamasında bulundu.



Yapılan eleştirilere CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar’dan cevap gecikmedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalarının karalandığı konusunda açıklama yapan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Dönmez, “ Bilindiği üzere son günlerde AKP eliyle kurulduğunu düşündüğümüz Küçük Menderes Platformu isimli sözde sivil toplum kuruluşunun Ödemiş’te CHP ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını karalama kampanyası haline dönüştürme çabalarına cevaben bu basın açıklamasını CHP Ödemiş ilçe örgütü olarak yapıyoruz. Görüyoruz ki Ödemiş’te ve yurt genelinde AKP oylarının bir hayli düşmesi 13 senelik karanlık iktidarlarının sona ermesi, AKP Ödemiş teşkilatını oldukça tedirgin etmiş, yaptıkları gizli kapaklı işlerin ortaya çıkacak olması telaşlanmalarına sebebiyet vermiştir. Telaşlanmakta da gayet haklıdırlar. Çünkü gün 13 senelik AKP iktidarından hesap sorma günüdür. Genel seçimlerde halkımızın da görüşü AKP’den hesap sorulması yönünde olmuştur. Aradaki 7000 oyluk fark bunun açık göstergesidir. Sözde STK Küçük Menderes Platformu ve AKP ilçe başkanı Halil Demir’inde bu telaş içerisinde olduğunu görmekteyiz” dedi.



Söz konusu Süleyman Demirel Mahallesi Efe Konut Mevkii Şehit Adnan yol çalışmalarının aksadığı söylentileri oldukça abartılıdır diyen Dönmez, “Asılan pankartlar halkı yanıltmakta olup gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. İşi bilmeyen, uzman olmayan ve konu hakkında görüşleri sadece kulaktan dolma bilgiler olan AKP ilçe başkanı Halil Demir bu konuda da duvara toslamıştır. Süleyman Demirel Mahallesi Efe Konut mevkii Şehit Adnan Menderes Bulvarı çalışmalar döşenen bordürlerin kot farkından kaynaklanan küçük bir sorun nedeniyle çok kısa süre aksamıştır. Yapılan işin büyüklüğü göz önüne alındığında bordürlerden kaynaklanan 1-2 günlük gecikme gayet normaldir. Küçük sorunun çözülmesinin hemen sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece-gündüz mesai yaparak yol çalışmasını tamamlamak için olağanüstü gayret sarf etmektedirler. AKP ilçe başkanı Halil Demir keşke beyanat vermeden önce konuyu iyice araştırsaydı, hatta bizlere sorsaydı, böyle bir hataya düşmemiş olacaktı. CHP her zaman halkın çıkarlarını önde tutan, insana hizmet odaklı bir partidir.  Ödemişimizin tüm mahallelerinde İzmir Büyükşehir belediyesinin çalışmaları, yaşanacak bir Ödemiş için devam etmektedir.” diye konuştu.

 
Editör: Haber Merkezi