Yaklaşık 300 bin metrekarelik alana tekabül eden imar planlarına itiraz eden İzmir Büyükşehir Belediyesini haklı bulan İzmir 1. İdare Mahkemesi proje için “yürütmeyi durdurma kararı” vermişti.

Mülkiyeti Kiraz Belediyesi’ne ait olan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TOKİ tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve içerisinde hastane, TOKİ Konutları, Okul ve alış-veriş merkezilerini de kapsayan “Yeni Kiraz Planları” ile ilgili olarak flaş bir gelişme yaşanmıştı.Yaşanan gelişmenin ardından AK Parti’nin Kiraz İlçe Kongresi’nde konuşan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef almıştı.

Özçınar konuşmasında “Geçen ay planlaması bitmiş, defalarca itiraz ettiğiniz, Kiraz'a olan kininizi gösterdiğiniz, Haziran'da başlayacak olan hastanemizi dava açarak yürütmeyi durdurdunuz. Bu nefret kime? Babasını hastane yetersizliğinden kaybetmiş birinin hayali olan 'Kiraz'a hastane.' Sizin ipe sapa gelmeyecek bahanelerle bu hastaneye engel olmaya çalışmanızı Kiraz halkı unutmayacak. Siz engel olun, bizler daha da çok çalışıp yapacağız. Ben, Kiraz halkının desteğiyle ve Kiraz halkıma hizmet aşkıyla daha da hırslanıyorum.  Bunlarla yıldıramazsınız. Sizin haksız bahaneleriniz var, benim ise arkamda yaşlılarımızın duaları, çocuklarımızın gözlerindeki umut ve analarımızın babalarımızın kardeşlerimizin, yani Kirazımızın desteği var. Ben seviliyorum çok şükür. Sevilmeyen insanlar kin tutar. Bizler o hastaneyi yapacağız” demişti.

http://www.yerelguc.com/yerel-yonetimler/kiraz-plani-na-mahkeme-vetosu-h21180.html

“BİLMİYORSANIZ GELİP DERS DE VEREBİLİRİZ"
Büyükşehir Belediyesi’nin son 1 yıldır Kiraz’ı cezalandırma anlayışının olduğunu söyleyen Özçınar, Kiraz Belediyesi’nin şantiyesinin olduğu alanla ile ilgili kendilerine dava açılmasına anlam veremediklerini söylemişti.

Özçınar açıklamasında “6 senedir nasıl çalışıp koştuğumuzu sizler biliyorsunuz. Ben bu işe önce babamın vasiyeti olarak başladım. Kiraz'a olan aşkımla başladım. 5 yıl boyunca uyum içerisinde olduğumuz bir Büyükşehir Belediyesi ile çalıştık ama 1 yıldır Kiraz'a, Kiraz halkına olan nefretlerini ve cezalandırma anlayışlarını anlamış değilim. Bundan 6 yıl önce. Mülkiyeti Kiraz Belediyesi'ne ait olan şantiye, belediye hizmet alanı olan yerimiz, içerisinde mezbahane alanı olduğu için Büyükşehir’e devredilmiş. Fakat mezbahane DSİ alanında idi. Biz bir şekilde geri hakkımız olanı aldık. 2 haftadır usulsüz bir şekilde herhangi bir hakları olmadığı halde, meclis kararıyla bize ait olan yeri tekrar almaya, yani kamulaştırmaya çalışıyorlar. Sayın meclisi fuzuli işlerle meşgul ediyorlar. Kanun açık ve nettir. 30. Madde der ki; 'Bir kamu kuruluşunun malı başka bir kamu tarafından kamulaştırılamaz.' Bilmiyorsanız gelip ders de verebiliriz. Bu konu dava da açacakmışsınız, açabilirsiniz. Sizin nefretiniz Kiraz halkına” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’DEN ÇİFTE YANIT!

Özçınar’ın açıklamalarına CHP’den çifte yanıt geldi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu yazılı açıklamayla yaşanan gelişme ve Özçınar’ın sözleri üzerinden çarpıcı ifadeler kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın açıklamalarına tepki gösterdi. İzmir’in kültüründe kinin yerinin olmadığını belirten CHP’li Bakan, “İzmir, kendi değerlerine en uzaktakilere bile kin tutmaz. İzmir; sevginin, hoşgörünün kentidir. İzmir’in inandığı değerler içinde kin yoktur” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerle arasındaki koordinasyonun çok iyi olduğuna dikkat çeken CHP’li Bakan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin parti ayırt etmeksizin hizmet sürdürdüğüne bizzat şahidim. İzmir sevgi kentidir, İzmir kini reddeder. Kiraz Belediye Başkanı partisinin kongresinde kendi zikrini fikri haline getirmiş. Bu yüzden herkesi de kendisi gibi sanıyor. Kin gütmek; bizim ne dilimizde, ne kültürümüzde var. Kin arıyorsa, ülkenin gençliğine kininin davacısı olmayı öğütleyenlere baksın! Ancak unutmasın ki nezaket nezaketi, öfke öfkeyi doğurur” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçildikten sonra ilk iş olarak kendisine en az oyu veren Kiraz ilçesinin Dokuzlar Köyü’ne gittiğini hatırlatan CHP’li Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü: Hizmete Kiraz’dan başlayan Tunç Soyer, CHP’nin demokrasi anlayışını yansıtmakta. CHP’yi CHP, İzmir’i İzmir yapan davranış anakent belediye başkanımızın tavrında karşılık bulmuştur.

“BU DİL İKTİDARIN DİLİDİR”

Kirazlı Belediye Başkanı Özçınar’ın dilinin iktidar dili olduğunu belirten Bakan, “Söylenenlerin tek kelimesi dahi doğru değil. Ankara’daki merkezi iktidarın Kirazlı Arkacılar Mahallesi’nde 288 bin metrekarelik parselde plan değişikliği yaptığı görülüyor. Bahsi geçen 288 bin metrekarelik parselin tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kiraz Belediyesi’nin teklifiyle 25 binlik planlarda “Üniversite ve Sağlık alanı” olarak planlamıştır. Alt ölçekli planların da bu karar doğrultusunda yapılması beklenirken; Bakanlık tarafından parselde planlı olan üniversite alanı kaldırılıp, sağlık alanı da küçültülüyor. Buradan açılan 37 bin metrekare alan ise konut ve ticaret alanına dönüşüyor! Böylece 150 bin metrekarelik alan yeniden planlanmış oluyor. Kamu yararını gözeten İzmir Büyükşehir Belediyemiz ise, sosyal donatı alanının eksiltilmesi üzerine dava açıyor ve kazanıyor. İşte Kiraz Belediye Başkanı Özçınar’ın öfkesinin arkasında bu rant politikasına itiraz etmemiz yatıyor. Kamunun kullanımında olması gereken arazinin ticaret ve konut alanı yapılarak ranta dönüştürülmesine itirazımız var. Kin dediği şey ise; Kiraz’ın hakkını korumamız ve halk sevgimizdir. Nefret dediği şey de; kamucu, halkçı belediyecilik anlayışımızdır” dedi.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın bu öfkesinin altında, üretemediği hizmetin faturasını başkalarına çıkararak sorumluluktan kaçma psikolojisinin olduğunu belirten CHP’li Bakan, kifayetsizliğinin ve beceriksizliğinin sorumluluğunu büyükşehir belediyesine atmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın AK Parti ilçe kongresinde yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik yaptığı eleştirilere ve suçlamalara  Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu da cevap verdi. Özçınar’ın açıklamalarının gerçek dışı, mesnetsiz ve sorumsuzca olduğunu belirten Özuslu “Gerçekleri saklamanıza izin vermeyeceğiz” dedi.

Özuslu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Son günlerde bazı basın organlarında Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’i hedef alan açıklamalarının gerçek dışı, mesnetsiz ve sorumsuzca olduğunun tüm Kirazlı ve İzmirli vatandaşlarımıza önemle bildirmek isteriz.

Gerçekler Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın paşa gönlüne göre maalesef şekillenmiyor. Bir düşünür derki; Gerçek, çoğu zaman karartılır, fakat hiçbir zaman sönmez. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar da aynen böyle yapıp gerçekleri karartmaya gayret ediyor ama nafile, zira güneş balçıkla sıvanmaz.

“İpe sapa gelmeyecek bahanelerle bu hastaneye engel olmaya çalışmanızı Kiraz halkı unutmayacak” diyerek işin aslını saklamanıza izin vermeyeceğiz. Bu sözleri sarf edenlerin foyasını meydana çıkaracağız.

İşin aslı şudur: 2017 de Kiraz Belediyesinin teklifi ile adı geçen 288 bin m2 parselin tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesince 25 binlik planda üniversite alanı ve sağlık alanı olarak planlanmıştır.Demek ki İzmir Büyükşehir Belediyesi Kiraz’a hem hastane hem de  üniversite yapılmasını istemiş ve bu doğrultudaki planı onaylamıştır.

Şimdi sormak isterim Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’a siz bu gerçeği söylemeyerek neyi saklamaya çalışıyorsunuz? Gerçeklerin bir kısmını saklayıp bir kısmını söyleyerek düştüğünüz durumun başını kuma gömen devekuşu örneğinden ne farkı var.

İşin aslının Sayın Saliha Özçınar’ın söylediği gibi olmadığını tüm Kirazlılar ve İzmirliler bilsin istiyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin hastane ve üniversite olarak onayladığı plan doğrulturunda alt planların yapılması beklenirken birden bire herhalde Kiraz hastanesiz ve üniversitesiz kalsın diye ilgili Bakanlıkça üniversite alanı  kaldırılarak, sağlık tesisi alanı küçültülerek ve 25 binlik planda hiç olmayan konut ve ticaret alanları yaratılarak 288 bin M2 lik alan 150 bin M2 ye düşürülmüştür ve bu duruma İzmir Büyükşehir Belediyesinin seyirci kalması beklenmektedir. Yağma yok. Hak ve Hukuk var. Bu ülkede bizim hak ve hukuk mücadelemiz bitmedi devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partililer ve Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer; her koşulda, inatla Kirazlılarında, İzmirlilerin de hakkını hukukunu korumaya kararlıdır.Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın.

Durumu ve Sayın Saliha Özçınar’ı Kiraz’lı hemşehrilerimize şikayet ediyoruz. Kiraz’a Hastanenin yapılmasını engelleyen kimmiş  Kirazlıların takdirlerine bırakıyoruz.

Sayın Özçınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e bu nefret kime diye sormuş. Sayın Özçınar şunu bilsin ki biz kinin insan yüreğinin en büyük yükü olduğunu bilen bir anlayışın temsilcileriyiz. Bizim müktesebatımızda kini değil sevgiyi görürsünüz. Eğer kini görmek istiyorsa Sayın Özçınar kendi müktesebatına bakmasını tavsiye ederiz. Şimdi ben kendisine soruyoruz. Sizin kininiz neye ve kime  sayın Özçınar.

Sayın Özçınar, lütfedip 4,5 milyon İzmirlinin meclisi olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine bir kez olsun gelseydi, mecliste desteğini aldığı ve ‘’hizmet aşkı ile hırslandığı’’ Kirazlı hemşehrilerimiz için çalışma fırsatını bulabilirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in Kiraz’da dahil olmak üzere parti farkı gözetmeksizin tüm ilçelerimize hizmet etmek ve birlikte çalışmak istek ve iradesini de görebilirdi. Sayın Özçınar bu işbirliği yerine suçlamayı ve yalnızlığı tercih etmiştir. Sayın Özçınar’ın İzmir’e uzaklığı Kiraz’la İzmir’in coğrafi uzaklığından daha fazla olduğunu müşahede ediyor ve İzmir’e olan gönül mesafesini epeyce arttırmış olmasından sadece üzüntü duyuyoruz.

Sayın Özçınar’a tavsiyemiz Sayın Tunç Soyer’i asılsız ithamlarla karalama çabaları yerine Sayın Tunç Soyer’le işbirliği içine girerek Kiraz’a hizmet etmesidir."

SÜREKLİ O HASTANE ORAYA YAPILACAK

http://www.yerelguc.com/gundem/surekli-o-hastane-oraya-yapilacak-h21205.html

Özçınar'dan CHP'li Bakan'a yanıt: Kiraz'ın yolunu dahi bilmeyen sözde milletin vekilleri...

http://www.yerelguc.com/gundem/ozcinar-dan-chp-li-bakan-a-yanit-kiraz-in-h21206.html

Editör: Haber Merkezi